Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ako ovako nastavi, Pjanić bi mogao nadmašiti Nedveda u Juventusu

Preuzmite sliku

Nakon što je Juventus kupio Miralema Pjanića mnogi mediji, ali i navijači u Italiji su ustvrdili kako bi naš  veznjak mogao biti pravi nasljednik Pavela Nedveda u ekipi stare dame.

Legendarni Čeh je bio dugogodišnji pokretač igre u fantastičnoj generaciji stare dame, ali njegov početak u Torinu nije tekao baš glatko.

S obzirom na to da je Pjanić već sada dao svoj doprinos u važnim utakmicama Juventusa, a Čeh je svoj prvi pogodak u prvoj sezoni u Juventusu postigao tek u decembru , italijanski mediji pišu da se bivši Romin veznjak puno bolje snašao od Nedveda. Reprezentativac naše zemlje je u 17 odigranih utakmica u Serie A i ligi prvaka postigao ukupno pet pogodaka te je podijelio i sedam asistencija.

Italijani kao ključan trenutak za Nedvedov preobražaj navode promjenu pozicije, odnosno prelazak na klasičnu ‘desetku‘, a zanimljivo je da je i Allegri slično napravio i s Pjanićem u posljednje dvije utakmice. Igrao je kao ‘desetka‘ u prvenstvu protiv Atalante i imao je dvije asistencije, pa ponovno i u ligi prvaka protiv Dinama gdje je asistirao jednom.

Sada se svi u Juventusu nadaju da Pjanić može i nastaviti Nedvedovim tempom…

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje