Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ahmedhodžićev otac poslao žestoku poruku NFSBiH: Bolje vam je da se izvinite

Preuzmite sliku

Anel Ahmedhodžić, defanzivac Sheffield Uniteda, tema je dana u bh. medijima.

Njega je Nogometni savez BiH suspendovao nakon što se, kako kažu, nije pojavio na okupljanju reprezentacije.

Vezano | Oglasili se iz N/FS BiH: Evo ko je tražio suspenziju Ahmedhodžića

“Postupak suspenzije Anela Ahmedhodžića je pokrenut na zahtjev selektora Mehe Kodre i direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića. Anel Ahmedhodžić je prekršio odredbe Pravilnika o reprezentacijama, te će isti biti adekvatno sankcionisan. Disciplinski postupak se provodi u skladu sa Disciplinskim pravilnikom NS/FS BiH i sve dalje pojedinosti u vezi sa ovim slučajem biće objavljene na zvaničnoj web stranici Saveza”, saopćeno je iz Saveza.

Anelov otac Mirsad u nekoliko navrata se danas oglašavao na Facebook profilu i branio sina. To mu nije prvi put jer je i ranije znao biti vrlo direktan.

Danas je, između ostalog, napisao:

“Bolje da povuku suspenziju i izvine se, to im ja poručujem. Dali ste Anelu suspenziju što je povrijeđen. On vam je dostavio sve što ste tražili i ima crno na bijelo”. Taj status je kasnije izbrisao.

Osim toga, objavio je i da Anel ima povredu tetive i da bi zbog iste mogao propustiti utakmicu protiv Tottenhama.

Mirsad Ahmedhodžić je u centru pažnje bio i tokom prethodnog okupljanja naše A selekcije. Njegov sin je propustio utakmicu protiv Luksemburga zbog, kako je rečeno iz reprezentacije zbog povrede, ali Mirsad se oglasio na Facebooku poslije meča i poručio da Anel nije povrijeđen.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje