Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ahmedhodžić odbio nositi kapitensku traku u duginim bojama, oglasio se i trener Sheffielda

Preuzmite sliku

Anel Ahmedhodžić je sinoć prvi put bio kapiten Sheffield Uniteda i to u meču protiv engleskog velikana Liverpoola.

Sheffield je u duelu 15. kola Premiershipa poražen od favoriziranog Liverpoola sa 0:2, a Anel je proveo svih 90 minuta na poziciji stopera. Gosti su do vodstva stigli golom van Dijka iz 37. minute, a pobjedu je potvrdio Szoboszlai. Ahmedhodžiću je ovo bio 11. nastup ove sezone u Premiershipu. Četiri utakmice nije igrao zbog povrede.

Ipak, mnogima je pažnju privuklo to što je reprezentativac Bosne i Hercegovine odbio da nosi kapitensku traku u duginim bojama.

Od svih kapitena klubova engleske Premier lige se očekivalo da nose traku “Rainbow Laces” tokom utakmica prošlog vikenda i utakmica sredinom ove sedmice

Trener Sheffielda Chris Wilder nije bio siguran zašto Ahmedhodžić nije nosio kapitensku traku u duginim bojama.”Nisam znao. To nije odluka kluba ili lična odluka, jednostavno nisam znao da je to uradio”, kazao je Wilder.

Ahmethodžićev izbor je izazvao različite reakcije u Engleskoj.

Dok jedni smtraju da ima pravo izbora, drugi ipak misle da je pogriješio. Kako prenose mediji iz engleske, razlog zbog kojeg je odbio da nosi kapitensku traku u duginim bojama jest taj što je musliman.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje