Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Adnan Jahić: Ja ne odlazim kada je teško nego onda kada nema više smisla

Preuzmite sliku

Fudbaleri tuzlanske Slobode upisali su pobjedu nad Leotarom u okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 2:1 (1:0).

Tuzlanski fudbaleri su na stadionu Tušanj odigrali prvu utakmicu nakon devetomjesečne pauze i stigli do veoma vrijedna tri boda u borbi za opstanak.

Domaći su došli do prednosti iz jedanesterca. U 5. minuti u šesnaestercu Leotara je na nepropisan način zaustavljen Stojan Vranješ, a isti fudbaler je s bijele tačke pogodio za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Do kraja poluvremena ekipe nije bilo obiljnijih prilika, a Sloboda i Leotar imali su periode igre sa blagom inicijativom.

Sloboda drugi dio otvara kao i prvi. Agilnije i ofanzivnije, a kao plod takve igre je i gol u 52. minuti. Iskusni Said Husejinović je odlično uposlio Vranješa, koji postiže gol za 2:0.

Husejinović je u 58. minuti uposlio i Adija Alića, ali on nije pogodio mrežu Trebinjaca.

Sloboda je kontrolisala utakmicu do 85. minute, ali je Milan Aćimović pogodio za 2:1 i unio zebnju među fudbalere i navijače Tuzlaka. Ipak do kraja Sloboda je sačuvala svoju mrežu i ostvarila zasluženu pobjedu.

Trener Slobode je nakon današnje pobjede pred domaćom publikom na Tušnju kazao kako nije bilo nimalo jednostavno spremati ekipu za meč protiv Leotara-

Također, šef stručnog štaba Crveno-crnih se u izjavi se osvrnuo i na poruku najvetrenijih navijača Slobode Fukara koje su poručile Jahiću, igračima i članovima UO da ukoliko izgube od Leotara mogu skupa sa gostima nazad prema Trebinju.

“Leotar je kvalitetam tim uprkos njihovoj poziciji na tabeli. Na vrijeme smo postigli pogodak što nam je psihološki dodatno dalo vjetar u leđa. Bilo je i oscilacija u igri što je nornalno jer se i protivnik nešto pita na terenu. Današnja tri boda su jako važna. Još četiri pobjede su nam potrebne da osiguramo Premijer ligu BiH i naredne sezone. Bodove koje imamo osvojene (23) ravna su bodovima kvalifikacija za Ligu evrope ukoliko uzmemo u obzir gdje smo trenirali, kakva smo suđenja imali i ko nas je sve podržavao. Da sam izgubio utakmicu morao bi da idem s gostima za Trebinje. Ipak ne želim da mjenjem mjesto prebivališta. Tuzla je moj Grad. Sloboda je moj klub uvijek bila i tako će ostati. Ja ne odlazim kada je teško nego onda kada nema više smisla” – kazao je Jahić nakon utakmice.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,