Subota, 11. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja nastavlja sa sjajnim rezultatima

Preuzmite sliku

Najbolja biciklistkinja naše zemlje, Lejla Tanović takmičarka KBB “Puls” ostvarila je još jedan u nizu sjajnih rezultata. Na utrci Salcano MTB cup održanoj u turskom gradu Hasankeyf smještenom u azijskom dijelu zemlje, naša Lejla je ostvarila svoj najbolji plasman u takmičenjima pod okriljem

Sjajno šesto mjesto i novih osam bodova mlada Lejla je izborila u izuzetno teškim uvjetima. Sarajka se takmičila  na  vreloj, kamenitoj i stjenovitoj stazi koja joj je kako kaže, u tehničkom smislu predstavljala do sada najveći izazov u karijeri.

  • lejla-tanovic-biciklizam
  • „Treba istaknuti i kako je radi problema s prevozom bila primorana preskočiti trening i prelazak staze što je predstavljao  ozbiljan hendikep jer smo stazu vozili prvi put na utrci. Uvjeti su dodatno otežani visokom temperaturom od 43°C. Na ovom takmičenju smo pokazali da se možemo takmičiti sa najboljim profesionalcima,i sa novih 8 trenutno imamo 114 UCI bodova. ” kaže Lejlin trener Amar Njemčević za Muški Portal.

    Mlada Sarajka je trenutno vodeća na tabeli premijer lige BiH, a naredna međunarodna utrka za našu predstavnicu bit će XCO Samobor. (Muški Portal)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: