Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mulalić: “Ako smo uspjeli pobijediti najbolju ekipu u državi, onda nismo ni mi loši” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nogometaši Željezničara u derbi susretu 22. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju su pobijedili lidera na tabeli ekipu Slobode sa 1:0 (0:0), golom Ivana Lendrića u 54. minuti.

Četvrtom uzastopnom pobjedom u drugom dijelu prvenstva ekipa Željezničara vratila se u utrku za nastup u evropskim takmičanjima, dok Tuzlake nakon poraza očekuje neizvjesna borba za titulu.

Nakon početne inicijative, u kojoj su domaći ozbiljnije zaprijetili preko Efendića i Ahmetovića, igrači Željezničara uspostavili su ravnotežu na terenu pa je prvi dio igre završen bez golova.

Početkom drugog dijela, utakmica je nakratko bila prekinuta zbog “dimne zavjese” koju su napravili domaći navijači.

Gol koji je odlučio pobjednika derbija postignut je u 54. minuti. Memija je šutirao, a lopta se odbila do Lendrića, koji se odlično snašao i matirao domaćeg golmana Pirića.

Nastojanja domaćih da u nastavku poravnaju rezultat kroz dvije dobre prilike Krpića i Ahmetovića zaustavio je odlični golman Željezničara Kjosevski.

Dosta težak meč. Nismo dobro otvorili prvih 20-25 minuta. Sloboda je odigrala kvalitetnije, a kasnije su igrači sve ispoštovali što smo dogovorili. Nismo željeli da igramo flastera na Zebi, jer bi gubili igrača. No, Sloboda je i dalje najbolja ekipa, a ako smo ih danas pobijedili, onda nismo ni mi loši“, kazao je trener Željezničara Edis Mulalić i dodao:

Otišli smo prije utakmice na mezar Mustafi Hukiću i nije šuplja. Trebamo se svi okrenuti sportu i fudbalu. Ništa ljepše nego ovako puno publike na stadionu, a tri boda poklanjamo navijačima. Znao sam da je Tuzla sportski ambijent i sportski grad“. ističe Mulalić.

S druge strane šef stručnog štaba FK Sloboda Husref Musemić je nakon meča kazao kako Sloboda nije zaslužila poraz.

Nismo zaslužili poraz, ali to je tako u sportu. Imali smo nekoliko situacija gdej smo mogli nešto riješo, ali nije bilo završnice. Fudbal je takav. Sinoć sam gledao meč Broussije i Schalkea, slično nešto je bilo ovako, dva autogola…“, kazao je Musemić.

Umor je jedan od razloga, ali stvorili smo četiri-pet šansi, ali druga stvar je što nismo uspjeli da ih iskoristimo. U fudbalu se takve stvari dešavaju. Nemam igračima ništa specijalno zamjeriti“, ističe Musemić.

Gradski stadion Tušanj. Gledalaca: 9000. Sudija: Edin Jakupović (Bihać). Žuti kartoni: Stjepanović (Sloboda), Hodžurda, Stanić (Željezničar).

Sloboda: Pirić, Salihović, Efendić, Zeba, Haurdić (od 58. minute Krpić), Ivetić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Ahmetović, Veselinović (od 69. minute Mehidić).

Željezničar: Kjosevski, S.Stevanović (od 29. minute Kramarić), Memija (od 61. minute Memija), Bekrić (od 75. minute Zolotić), Stanić, Blagojević, Bogičević, Lendrić, Hodžurda, Zahirović, M. Stevanović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje