Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mladi veznjak Sarajeva Samir Radovac vjeruje da je zaostatak za Slobodom nadoknadiv

Preuzmite sliku

Igrači aktuelnog bh. prvaka Fudbalskog kluba Sarajevo u srijedu su u Antaliji nastavili s pripremama za predstojeći proljetni dio Premijer lige Bosne i Hercegovine koji počinje krajem februara, javlja reporter Anadolu Agency (AA) sa mjesta događaja.

Na jutarnjem treningu, prvotimci Sarajeva radili su punim intenzitetom na fizičkoj pripremi pod komandnom palicom kondicionog trenera bordo tima Bojana Stamatovića, dok su golmani radili s Irfanom Handžićem.

Samir Radovac, mladi veznjak Sarajeva, zadovoljan je tokom priprema i uslovima u Antaliji, ali je poraz protiv Maribora ostavio gorak ukus.

Dobro smo igrali, rezultat nije bio realan, ali u fudbalu ne pobjeđuje uvijek bolji. Mislim da smo tu utakmicu odigrali dobro i na terenu stajali dobro protiv vrlo kvalitetnog i iskusnog protivnika“, rekao je Radovac.

Naredni protivnik Sarajeva je kazahstanska Astana, a utakmica je na rasporedu u petak. Radovac se nada da će u toj utakmici ekipa odigrati još bolje, iako će s druge strane stajati igrači koji imaju iza sebe utakmice grupne faze Lige prvaka.

Svaka od narednih 12 premijerligaških utakmica na proljeće bit će odlučujuća za tim sa Koševa u pokušaju odbrane titule. Sarajevo je peto na tabeli sa šest bodova zaostatka za prvoplasiranom Slobodom. Mladi fudbaler Sarajeva vjeruje kako bodovni minus nije nenadoknadiv i da bordo ekipa može odbraniti naslov prvaka.

Prošle godine smo zaostajali za Širokim pa smo ih prestigli i istom se nadam i ove godine”, rekao je Radovac.

Igrači Sarajeva će večeras odraditi još jedan trening na kojem će raditi s loptom i na tehničko-taktičkoj pripremi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje