Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga Prvaka: Džeko i Pjanić uz dosta sreće idu dalje, Bayern slavio u Zagrebu, Valencija bez osmine finala, Gent ostvario historijski uspjeh (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Roma naših Džeke i Pjanića, uz teške muke i odgovarajući remi Leverkusena i Barcelone ide u osminu finala. Valencija je u večerašnjoj utakmici protiv Lyona sama odlučivala o prolasku dalje, ali su poraženi od Lyona, i tako nastavljaju takmičenje u Evropa Ligi.

Grupa E

Barcelona je već od ranije bila sigurni putnik u narednu fazu LP-a, dok se borba za drugo mjesto vodila između Rome i Bayera. Katalonci sa dosta podmlađenom ekipom poveli golom Messija, a izjednačio je Chicharito. Roma je remizirala bez golova protiv Bate Borisova, mada je Vučica mogla i da ostane bez plasmana. Sjajnu utakmicu su odigrali Bjelorusi, ali uprkos tome ostali su i bez Lige Evrope.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Grupa F

Dinamo i Bayern su u Zagrebu odigrali “revijalnu” utakmicu s obzirom da su Bavarci od ranije obezbjedili plasman, dok Dinamo nije imao šanse ni za Evropa ligu. Lewandowski je sa dva gola riješio utakmicu u korist Bavaraca. Olivier Giroud je hat-trickom odveo Arsenal u osminu finala Lige Prvaka. Topnici su slavili u Atini protiv Olympiakosa.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Grupa G

Chelsea je napokon slavio, i možda najavio bolju formu. Tim Jose Mourinha uspio je izboriti sljedeći krug takmičenja pobjedom nad Portom. Golove su postigli Willian uz autogol  Marcana. Dynamo Kyiv je golom Garmasha slavio protiv Maccabi Tel-Aviva i ide u knock-out fazu, kao drugoplasirana ekipa grupe.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Grupa H

Valencija uz debi Garya Nevillea na klupi, nije uspjela izboriti plasman u naredni krug takmičenja. Slavio je Lyon na Mestalli golovima Corneta i Lacazetta kojem pobjeda ništa nije značila jer su posljednjoplasirani. Gent je slavio protiv Zenita sa 2-1. Poveli su domaći golom Depoitrea, a izjednačio je Dzyuba, za konačnih 2-1 pogodio je Miličević, za veliki uspjeh Genta u svojoj debitanskoj sezoni u LP-a. U naredni krug idu oba tima. Dok će Valencija nastaviti put u Evropa Ligi. (Tuzlanski.ba)

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo



Lionel Messi Amazing Goal – Bayer 04 Leverkusen… by altindailymotion

Olivier Giroud Great Goal – Olympiakos 0-3… by altindailymotion

Alexandre Lacazette Amazing Goal – Valencia CF… by altindailymotion

Robert Lewandowski Amazing LOB Goal – Dinamo… by altindailymotion

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje