Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki uspjeh: Košarkaši Srbije izborili plasman u finale Svjetskog prvenstva

Preuzmite sliku

Košarkaši Srbije uspjeli su ostati skoncentrisani do samog kraja utakmice i ostvariti veliki uspjeh, plasman u finale SP-a

  • teodosic445
  • “Trikolori” su slavili u prvom duelu na Svetskom prvenstvu sa 74:73, košem sa linije slobodnog bacanja poslije sumnjivog faula.

    Đorđevićevi izabranici na najbolji način revanširali su se Francuzima za taj poraz, ali i nekoliko drugih na prethodnim prvenstvima, kada su “trikolori” bili uspješniji od Orlova.

    Košarkaši Srbije slavili su pobjedu nad Francuskom rezultatom 90:85 te na taj način izborili su finale Svjetskog prvenstva koje se održava u Španiji.

    Najefikasniji u redovima pobjedničkog tima bio je Teodosić sa 24 poena, dok je 13 dodao Bogdanović. U poraženom sastavu Francuske daleko bolji od ostalih bio je Batum koji je ubacio 32 poena i imao čak osam pogođenih trojki, a odličan je bio i Diaw sa 13 poena i deset skokova.

    Srbija će u finalu Svjetskog prvenstva snage odmjeriti sa apsolutnim favoritom turnira, selekcijom SAD-a. Susret će se igrati u nedjelju s početkom od 21 sat.

    Utakmicu je obilježio i nevjerovatan koš Raduljice na “asistenciju” Bogdanovića:

    (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje