Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Utakmica Crvene Zvezde i Galatasaraya nije mogla bez incidenta: Bačena svinjska potkoljenica

Preuzmite sliku

Tribine beogradske hale Pionir tokom večerašnje utakmice između Crvene zvezde i istanbulskog Galatasaraya bile su u znaku Marka Ivkovića, navijača smrtno stardalog uoči ranijeg susreta ovih dviju ekipa u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA).

Nekoliko upaljača i drugih predmeta ubačeno je na parket prilikom dolaska trenera turskog tima Ergina Atamana, a potom je i zapaljen dres gostujuće ekipe. Prvi dio susreta završen je bez većih incidenata.

  • zvezda-galata-kosarka1
  • Nakon prvih dvadeset minuta igre, u utakmici trećeg kola TOP 16 Euroleague između Crvene zvezde i Galatasaraya, na odmor od deset minuta, domaćin je otišao sa razlikom od dva poena (35:33).

    I tokom prve četvrtine, igra oba tima bila je izjednačena, a na kraju prvog dela igre gostujući tim, Galatasaray je na dva minuta odmora otišao sa razlikom od jednog koša (19:21).

    Tokom druge četvrtine turski tim je imao i najveću do sada prednost na utakmici, od pet poena do dva minuta pred kraj, da bi na 30 sekundi do kraja prvog poluvremena Zvezda, pogotkom za tri poena Marcus Williamsa prešla u vođstvo. Ovaj pogodak Williamsa je ujedno i bio poslednji postignut koš u prvom poluvremenu.

  • zvezda-galata-kosarka2
  • Najefikasniji tokom prve dvije četvrtine u timu Crvene zvezde bio je Nikola Kalinić sa postignutih 7 poena, dok su u Galatasarayu po šest poena postigli Carlos Arroyo, Vladimir Micov i Martynas Pocius. Navijači Crvene zvezde burno su dočekali košarkaše Galatasaraja pred meč trećeg kola Top 16 faze Eurolige.

    Nažalost, 20 minuta prije početka utakmice na teren je sa tribine svinjska potkoljenica. B92 navodi da su time gađali turske igrače.

    Između dva prstena tribina razvučen je transparent na kojem piše “Srce heroja zauvijek živi, ne mogu da ga ubiju, srce heroja zauvijek živi, za Zvezdu, za sjever, za Srbiju“.

    Bez nekorektnog navijanja nije moglo da prođe, iako su predsjednici dva kluba – Nebojša Čović i Dojgun Jarusvat pozvali na ujedinjenje i fair-play.

    (Anadolija)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,