Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli komemoracija u znak zahvalnosti i sjećanja na Mihajla Mikija Vukovića

Preuzmite sliku

U petak 15. januara 2021. godine, u 76. godini života, u Valensiji (Španija), preminuo je Mihajlo Miki Vuković.

Vrhunski trener koji je trenirao košarkašice Jedinstva Aide, sa kojima je 1987. i 1988. godine bio prvak Jugoslavije, a 1989. godine i osvajač Kupa.
1989. godine, pod njegovim vodstvom košarkašice Jedinstva Aide, postale su prvakinje Evrope, što je ujedno i do sada najveći uspjeh tuzlanske i bosanskohercegovačke ženske košarke, po čemu će trajno ostati upisan u historiju sporta Bosne i Hercegovine i Tuzle.

U znak zahvalnosti i sjećanja na Mihajla Mikija Vukovića, košarkaški klub “Jedinstvo Dženex” Tuzla organizuje komemoraciju, koja će se održati u srijedu 20.01.2021. godine, u 11:00 sati u Narodnom pozorištu Tuzla.

Napominjemo, da će zbog propisanih higijensko-epidemioloških mjera zaštite od epidemije koronavirusa komemoracija biti zatvorenog tipa za širu javnost.

Predstavnicima medija će biti omogućeno prisustvo, na način da fotografi i kamermani mogu biti prisutni u sali, a za ostale predstavnike medija će biti obezbjeđena mjesta na balkonu sale Narodnog pozorišta.

Učesnici komemoracije će izjave za medije dati nakon završetka komemoracije, navodi se u saopćenju Košarkaškog kluba “Jedinstvo Dženex” Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje