Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U svom debiju za Valladolid Sinanović postigao 28 poena i to velikoj Barceloni

sinanovic barcelona
Preuzmite sliku

Naš reprezentativac Nedžad Sinanović, skupa sa Dominikancem u redovima Joventuta, Mannyjem Quezadom nabolji je igrač 1. kola španske ACB lige.

sinanovic barcelonaBosanski div, kako su ga španski mediji opisali, u svom debiju za Valladolid pokazao je da želi biti veliki igrač na velikoj sceni ACB lige. Sinanović je potpuno nadigrao visoke igrače Barcelone donijevši svom timu istorijsku pobjedu (71:78). Još od 1991. godine Valladolid nije slavio u Barceloni, ali dolaskom Bosanca i to se promijenilo.

Sinanović je bio prvi strijelac susreta sa 28 poena uz šut 14/20. Igrajući licem prema košu naš reprezentativac je briljirao, te ostvario double-double uz 10 skokova (7 u odbrani, 3 u napadu). Uz to, Sinanović je u svoju statistiku upisao i dvije ukradene lopte, 2 blokade, a na njemu su napravljena i 4 faula što u ukupnom zbiru daje valorizaciju 31 – najveću u čitavom prvom kolu španskog prvenstva.

Današnjim nastupom naš centar je značajno popravio i lični šuterski rekord u Španiji, sa 19 poena koliko je ubacio u 28. kolu proške sezone, na dnašnjih 28. Tada je Sinanović imao valorizaciju 30, pa je ovo i ukupno njegova najbolja partija.

Narednu utakmicu, centar naše reprezentacije igraće u nedjelju protiv Reala iz Madrida. Jedan div je već pao, za sedam dana na megdan dolazi drugi. Ako Sinanović ponovi sličnu partiju biće to definitivan znak da pod koševima u Španiji vlada Bosanac.

Uz Sinanovića, valorizaciju 31 u prvom kolu ACB lige imao je i Manny Quezada kojem je ovo također bio nastup u Španiji. Quezada je nastupio za FIATC Joventut protiv Lagun Ara i pomogao svojoj ekipi da dođe do pobjede 89:73. Quezada je ubacio 27 poena, imao 6 asistencija i 5 skokova.

Tuzlanski.ba/SportSport.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: