Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U derbiju kola OKK Sloboda u neizvjesnoj završnici savladala Spars rezultatom 85:84 (FOTO)

Preuzmite sliku

Nakon tri pobjede na startu prvenstva, košarkaši OKK Slobode doživjeli su dva poraza. Najprije u Tuzli protiv Širokog (78:79), a zatim u susretu sa ekipom Mladosti u Mrkonjić Gradu (86:90).

U velikoj sali Mejdana večeras u derbiju 6. kola prvenstva OKK Sloboda ugostila je starog rivala ekipu Sparsa i zabilježila pobjedu rezultatom 85:84 (22:20; 15:29; 27:15; 21:20).

Gosti su bolje otvorili utakmicu u kojoj su većim dijelom prve četvrtine imali rezultatsku prednost ali ipak u posljednjim sekundama zahvaljujući trojci Jovanovića tim Josipa Padže prvi period igre rješava u svoju korist rezultatom 22:20.

Početkom druge četvrtine košarkaši Slobode uspijevaju pobjeći gostima na +6 ali vodstvo nije dugo trajalo.

Grešku za greškom u napadu domaćih, tim Sparsa iskusno koristi. Najprije u potpunosti anuliraju prednost domaćih, a zatim koševima raspoloženog Albijanića i trojkim Glogovca dolaze u vodstvo 37:45. Poluvrijeme je okončano rezultatom 37:49.

U trećoj četvrtini utakmice Sparsi su uspijevali da najprije sa dva pogođena šuta drže stečenu rezultatsku prednost nakon čega Sloboda poenima Hasandića sa dvije vezane trojke, a zatim i šutem Božovića također za tri poena smanjuje rezultat na 51:56.

Tim Jospia Pandže u nastavku kod rezultata 56:59 ne poentira iz napada dok gosti uspijevaju iskoristiti svoj napad nakon čega povećavaju rezultatsku prednost na plus pet poena.

Uz podršku publike sa tribina krajem treće četvrtine razigravaju se Hasandić, Čerkezović i Naletilić i domaći tim dolazi do potpunog izjednačenja, a rezultat na semaforu bio je 64:64.

Posljednja četvrtina utakmice bila je rezultatski neizvijesna do samog kraja, pa je tako  samo minut prije kraja meča rezultat bio izjednačen 81:81.

Ipak Hasandić koji se na parket vratio nakon povrede polaže loptu u obruč i uz dotano slobodno bacanje postiže poene za vodstvo od 84:81.

Čerkezović sa linije slobodnih bacanja u nastavku povećava rezultat na 85:81, a dramu u finišu meča donosi Jovanović koji za Spars pogađa trojku za 85:84. U posljednim sekundama Sparsi su imali i šut za pobjedu, ali neprecizan je bio Albijanić.

U domaćim redovima Čerkezović je bio najefikasniji sa 18 poena dok je Hasandić ubacio poen manje, a Božović se zaustavio na 16 (četiri trojke).

U ekipi Sparsa najefikasniji bio je Albijanić sa 19 poena. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje