Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sraman tekst Kurira o Nurkiću: “Provokator iz Tuzle koji raspiruje mržnju i veliča zločince koji su ubijali nedužne Srbe”

Preuzmite sliku

Phoenix je poražen od Denvera sa 111:119, a naš Jusuf Nurkić (29) odigrao je jednu od najboljih utakmica u svojoj karijeri.

Nurkić je protiv sebe na poziciji centra imao najboljeg košarkaša današnjice Nikolu Jokića, ali je za skoro 33 minute igre na terenu ubacio čak 31 poen.

Jusuf je bio najefikaniji igrač na susretu, a dodao je i šest skokova te dvije asistencije.

Ekipa Phoenixa je trenutno na omjeru od 11 pobjeda i osam poraza.

U finišu utakmice Nurkić je u jednom duelu ispod koša laktom udario Jokića

Pri rezultatu 114:111 u korist Denvera, Nurkić je u jednom duelu sa Jokićem ispod koša laktom udario Srpskog košarkaša te zaradio nesportsku grešku. Iako Nurkić kroz cijelu karijeru važi za izuzetno korektnog košarkaša kojem se nikada nije mogao pripisati epitet tzv. “prljavog igrača”, ipak mediji u Srbiji su dočekali “na nož” ovaj potez te najboljem bh. košarkašu fakturisali sve objave koje je na društvenim mrežama dijelio.

U dijelu sramnog teksta o bh. košarkašu navodi se:

“Pisao je o Srebrenici, Ratku Mladiću, Radovanu Karadžiću, nosio majicu sa imenima vojnika koji su vršili zločine nad nedužnim civilima, slavio pobjedu sa zastavom takozvane Armije BIH, veličao džamiju ustaše Pavelića, prozivao Milorada Dodika, vrijeđao Srbe koji žive u BiH, a nije poštedio i svog rođenog oca. Nurkić očito ne može da shvati da je vrijeme rata prošlo…” navodi se.

Dok je bio član Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić je na jednom susretu nosio majicu s imenima bh. heroja iz proteklog rata.

Na Jukinoj majici su imena Izeta Nanića, Safeta Hadžića, Mehdina Hodžića, Midhada Hujdura, Hajrudina Mešića, Safeta Zajke, Envera Šehovića, Adila Bešića i Nesiba Malkića.

I ovu objavu Kurir je iskopao te je opisao kao svojevrsnu provokaciju upućenu upravo Jokiću:

“Košarkaš iz Tuzle je 2019. godine pokušao da isprovocira srpskog centra Nikolu Jokića. Naime, na meču protiv Denvera nosio je majicu na kojoj su ispisana imena vojnika koji su početkom devedesetih godina ratovali protiv Srba.” navodi se.

  • Pored toga što je najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić je poznat po brojnim humanitarnim akcijama koje je pokrenuo, realizovao ili u kojima je učestvovao, ne praveći razlike među onima kojima je pomoć potrebna, o tome naravno u sramnom tekstu Kurira nije napisano niti jedno slovo. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje