Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda u okviru 13. kola Prvenstva BiH gostuje ekipi Slavije u Istočnom Sarajevu

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode odigrat će posljednji susret u 2023. godini ovog vikenda u Istočnom Sarajevu gdje će ih ugostiti ekipa Slavije 1996.

Susret 13. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine na rasporedu je u subotu, a nakon odigranog kola slijedi prvenstvena pauza. U prvom duelu ove dvije ekipe u Mejdanu uspješniji su bili crveno-crni koji su ubilježili uvjerljivu pobjedu rezultatom 103:77 u okviru drugog ligaškog kola. Slobodu je na kraju godine dočekao gust raspored budući da će ovo biti drugi ligaški susret u nešto manje od tri dana.

Kao što je već navedeno, ekipa iz Tuzle nije imala puno vremena za odmor budući da su u srijedu odigrali derbi susret 12. kola na parketu Mejdana gdje su poraženi od lidera na tabeli, ekipe Širokog.

Sloboda je porazom u prethodnom kolu prekinula niz od dva vezana trijumfa i trenutno su na četvrtoj poziciji ligaške tablice. Slavija u ovaj meč ulazi sa pretposljednjeg mjesta na tabeli, a u prethodna dva kola vezali su dva poraza. Tim iz Istočnog Sarajeva u dosadašnjem toku prvenstva ima tri pobjede od čega su sve tri ostvarene na domaćem terenu.

Crveno-crni imaju jasan cilj, a to je da trijumfom u gostima zaključe kalendarsku godinu. Da neće biti jednostavno svjesni su trener Dragoljub Vidačić i bek Haris Andelija.

“Imamo jako malo vremena kada je u pitanju priprema utakmice protiv Slavije. Osvježit ćemo se sa treninzima, porazgovarati međusobno sa ciljem podizanja samopouzdanja ekipe i tako spremni dočekati utakmicu u gostima. Imamo dovoljno informacija o njihovom timu i načinu igre, a najvažnije je da smo kompletni za ovaj meč”, izjavio je Vidačić.

“Subotnje gostovanje kod ekipe Slavije bit će dosta teško, iako smo istog protivnika u prvom dijelu prvenstva savladali uvjerljivim rezultatom u jednoj, za nas, dosta dobroj utakmici. Treniramo i spremamo se maksimalno fokusirano kako bi što bolje ušli u naredni meč. Vremena za odmor nemamo, naročito nakon slabije igre u prethodnom kolu. Ono što možemo obećati navijačima jeste da ćemo dati sve od sebe da u subotu ostvarimo pobjedu i završimo ovu godinu na najbolji mogući način, osmim ovosezonskim trijumfom”, dodao je Andelija.

Susret 13. kola između Slavije i Slobode na rasporedu je u subotu, 30.12.2023. godine, sa početkom od 18 sati u SRC Nova sportska dvorana u Istočnom Sarajevu.

Sudijsku trojku na ovom susretu čine Dragan Porobić, Dragan Komar i Miljan Kovačević. Utakmicu možete pratiti uživo putem službenog Youtube kanala Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine čiji link će biti dostupan na društvenim mrežama Kluba uoči početka meča.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje