Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Siniša Kovačević razriješen dužnosti, a Igokea se vraća u Prvenstvo BiH

Preuzmite sliku

Početkom sedmice održana je sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH na kojoj je doneseno nekoliko važnih odluka.

Jedna od najznačajnijih tiče se smjene unutar muške seniorske reprezentacije. Dužnosti je razrješen Siniša Kovačević, dosadašnji sportski direktor našeg nacionalnog tima.

Zasad nije poznato ko će ga naslijediti na funkciji, članovi Upravnog odbora o tome će odlučivati na narednoj sjednici, koja bi se trebala dogoditi na dan posljednje utakmice finala play-offa Prvenstva BiH između Sparsa i Širokog.

Također, definisan je precizno i sistem takmičenja domaćeg šampionata za narednu sezonu. Učestvovat će 12 klubova, iz elitnog ranga ispali su Gradina, Bosna Royal i Student, a među premijerligaše ulaze Promo Donji Vakuf, Čapljina i Leotar.

Novitet je da se Igokea vraća u Prvenstvo BiH te da će igrati od samog početka takmičenja.

– Ljudi iz Igokee izrazili su spremnost da od samog početka ponovo budu učesnici domaće lige. Vjerovatno je i njima jasno da se nikome ne isplati situacija iz ove sezone, kada su igrali samo ABA ligu. Oni će prethodno platiti i novčanu kaznu za neučestvovanje u Prvenstvu, s čim su se također složili. Visina kazne naknadno će biti određena – ističe Amer Čolan, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH. (Sport Centar)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,