Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektor Bećiragić saopštio loše vijesti: Dva važna košarkaša otpala za Kipar i Francusku

Preuzmite sliku

Košarkaši BiH će 23. februara gostovati Kipru u okviru prvog kola kvalifikacija za Eurobasket, a tri dana kasnije u tuzlanskom Mejdanu dočekuju Francuze.

Selektor BiH Adis Bećiragić za spomenute duele najvjerovatnije neće moći računati na kapitena Miralema Halilovića te prvog playmakera Johna Robersona.

Bećiragić je ovo potvrdio u razgovoru za N1.

“19. februara u Tuzli trebali da se skupimo u popodnevnim satima. Opet imamo male probleme što se tiče spiska igrača. Spisak od 15 igrača trebao bi doći u Tuzli, a od tih petnaest, dvanaest igrača će biti na raspolaganju za utakmice. Upitni su dolasci Johna Robersona i Miralema Halilovića zbog povreda, tako da vidjet ćemo šta će biti.

  • Otprilike se zna, ali nadamo se čudima, ali najvjerovatnije da neće doći. Johnu je koljeno ponovo nateklo i relativno male su šanse. I Miralem već pet utakmica igra pod injekcijama i najvejrovatnije će morati da iskoristi ovaj period da bi odradio terapiju i završi sezonu”, kazao je Bećiragić.

    Ipak, selektora raduje dobra forma većine naših igrača.

    “Gledam recimo Edina Atića, koji igra jako dobro ovu sezonu. Amar Alibegović odlično igra u Turskoj. Kenan Kamenjaš vratio se u Budućnost i nastavlja od početka sezone da igra dobro. Džanan će mi doći vjerovatno umoran, igra jak tempo.

    Uglavnom sam zadovoljan sa svim igračima. Pošto neće biti Miralema Halilovića, trebao bi nam pomoći Markus Lončar, prošli put smo ga zvali, ali je bio povrijeđen i nije mogao doći. Gegić mijenja klubove, ali može izuzetno da nam pomogne. Lazić igra u dobroj formi u Subotici. Samo da nam dođu zdravi”, riječi su Bećiragića.

    Širi spisak selektora Bećiragića Kipar i Francusku:

    Edin Atić (Igokea), John Roberson (Manisa, Turska), Amar Gegić (Gran Canaria, Španija), Džanan Musa (Real Madrid, Španija), Aleksandar Lazić (Spartak Subotica, Srbija), Amar Alibegović (Bodrumspor, Turska),

    Ajdin Penava (Juventus, Litvanija), Kenan Kamenjaš (Budućnost, Crna Gora), Adin Vrabac (Evreux, Francuska), Miralem Halilović (Galatasaray, Turska), Kosta Kondić (Igokea), Amsal Delalić (Borac Banjaluka), Haris Delalić (Igokea), Markus Lončar (Al-Taawon, Saudijska Arabija), Emir Ahmedović (TED Ankara, Turska),

    Njegoš Sikiraš (Rogaška, Slovenija), Adnan Arslanagić (Ilirija, Slovenija), Ismet Sejfić (Sloboda Tuzla), Obrad Tomić (Ratla, Estonija), Zinedin Mulić (Spars), Darko Talić (Borac Čačak), Vojin Ilić (Bosna Sarajevo), Ibrahim Durmo (Pecs, Mađarska) i Harun Zrno (Valmiera, Latvija).

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje