Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Real poražen u prvom finalnom susretu: Skroman učinak Muse u košarkaškom El Clasicu

Preuzmite sliku

Košarkaši Real Madrida pretrpjeli su poraz u prvoj utakmici finalne serije za prvaka Španije od Barcelone koja je slavila rezultatom 97:88 (28:23, 19:27, 16:11, 34:27).

Barcelona je prvu dionicu riješila u svoju korist, da bi u drugoj Kraljevi zaigrali neuporedivo bolje i na poluvrijeme su otišli sa malom prednošću.

U nastavku je također bila viđena prava rezultatska klackalica. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a Blaugrana je prevagu napravila tek u posljednjoj četvrtini kada se rezultatski odlijepila i došla do pobjede.

Džanan Musa je za svoje standarde ove sezone odigrao sa nešto skromnijim učinkom. Bh. košarkaš je večeras ubacio tek pet poena, a tome je dodao dvije asistencije i jedan skok za nešto više od 20 minuta provedenih u igri.

Domaće je do trijumfa vodio Argentinac Nico Laprovíttola sa 19 koševa. Na drugoj strani Rodriguez je ubacio 16 poena, a Tavares jedan manje.

Druga utakmica finala također se igra u Kataloniji i to za dva dana, nakon čega će se serija, koja se inače igra na tri pobjede, preseliti u Madrid.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,