Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Razvojni tim Sloboda 2 na gostovanju u Bihaću pretrpio poraz od ekipe Željo 1971

Preuzmite sliku

Mladi igrači razvojnog tima Sloboda 2 jučer su odradili drugo vezano gostovanje prema rasporedu A1 lige regija sjever za sezonu 2023/24, a nakon gostujuće pobjede u Živinicama, crveno-crni nisu uspjeli vezati drugi trijumf na strani.

U okviru šestog kola put ih je odveo u Bihać gdje ih je dočekao domaćih Željo 1971. Ekipa Sloboda 2 u prvom ovosezonskom susretu ova dva rivala savladala je tim iz Bihaća, a na ovom gostovanju trener Mirza Berbić nije mogao računat na Emira Krajinića, Nedima Kamberovića i Ajdina Kahrića.

Domaći tim bio je konkretniji već od samog početka budući da su se pred svojim navijačima htjeli iskupiti za poraz u Mejdanu, te su, nakon prvih 10 minuta igre, imali su prednost od sedam poena razlike. Gosti su u drugoj dionici odgovorili kvalitetnijom igrom, ali u prilično izjednačenoj četvrtini domaći igrači, na već ostvarenu prednost iz prvog perioda igre, dodaju još dva poena čime zaostatak gostiju raste na devet poena razlike uoči odlaska na odmor. Rezultat na poluvremenu glasio je 40:31.

Gosti su ozbiljnije zaprijetili u nastavku i igrom u trećoj dionici, koju su rezultatski dobili, spuštaju prednost na šest poena razlike uoči posljednje četvrtine utakmice. Iako su imali rezultatski priključak, igrači tuzlanskog tima nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti pobjedu domaćih do kraja susreta koji su u posljednjih 10 minuta igre imali napadačku rapsodiju. Postigli su 28 poena u četvrtom periodu igre i tako slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 87:67 za svoj četvrti ovosezonski trijumf i treći poraz ekipe Sloboda 2.

Najraspoloženiji u razvojnom timu gostiju bili su Eman Medunjanin sa 23 poena i Ajdin Ćosić sa 19 poena. Nemanja Borojević postigao je devet, Aldin Kunosić dodao osam, dok je Daut Livadić zabio četiri poena. Po dva poena dodali su još Luka Mijačinović i Jasmin Agić. Apsolutno prvo ime susreta u Bihaću bio je Brian James Jenkins Jr. sa 29 postignutih poena.

Sloboda 2 nakon šest odigranih kola nalazi se na izjednačenom omjeru od tri pobjede i tri poraza. Ekipa Želje svojom četvrtom ovosezonskom pobjedom stigla je na omjer od četiri pobjede i dva poraza. U idućem kolu A1 lige na parket Mejdana stiže ekipa iz vrha tabele, tim Gradine iz Srebrenika. Razvojni tim u prvom duelu ove dvije ekipe ubilježio je poraz na gostovanju u Srebreniku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje