Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pronađeno rješenje za preklapanje termina koncerta i utakmice: Partizan se javno zahvalio Dini Merlinu

Preuzmite sliku

KK Partizan će 17. novembra igrati Euroligu na svom parketu, a pojavili su se određeni problemi jer je isti dan koncert zakazao bh. umjetnik Dino Merlin.

Ipak, Dino Merlin je sam predložio da koncert održi dan kasnije, a na tome mu se javno zahvalio Partizan.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Uprkos tome što je koncert Dina Merlina ugovoren nekoliko mjeseci prije izlaska rasporeda utakmica Eurolige, poznati umjetnik je saznavši za preklapanje termina sam predložio promjenu datuma održavanja koncerta sa 17. na 18. novembar kako bi Partizan Mozzart Bet neometano dočekao berlinsku Albu u okviru najkvalitetnijeg evropskog takmičenja”.

“KK Partizan Mozzart Bet će u 9. kolu Eurolige dočekati berlinsku Albu u nepromijenjenom terminu, 17. novembra! U terminu odigravanja ove utakmice, bio je zakazan koncert Dina Merlina koji će upravo u Beogradu započeti svoju koncertnu turneju. Menadžement umjetnika iz Sarajeva je još prije nekoliko mjeseci kontaktirao menadžment Štark arene i daleko prije objavljivanja termina odigravanja utakmica Eurolige u sezoni 2023/24, potpisao ugovor o održavanju koncerta 17.11. i za taj termin platio naknadu. Pak, kako je nakon objave termina odigravanja mečeva u okviru najkvalitetnijeg kontitnentalnog takmičenja postalo jasno da dolazi do preklapanja i da će jedan događaj morati da se održi u drugom terminu ili na drugoj lokaciji.

Saznavši za situaciju, svjestan da je Arena dom u kojem Partizan igra svoje utakmice na domaćem terenu, sam Edin Dervišhalidović (Dino Merlin) je bez oklijevanja predložio pomjeranje termina svog koncerta za 18.11. kako ne bi ugrozio odigravanje važne utakmice crno-bijelih protiv Albe u Euroligi. KK Partizan Mozzart Bet se ovim putem zahvaljuje Dinu Merlinu na inicijativi koja je dovela do brzog i efikasnog rješenja na obostrano zadovoljstvo”, napisali su u Partizanu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje