Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Problemi za selektora: Tuzlak najavio da neće igrati pretkvalifikacije za Mundijal

Preuzmite sliku

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Elmedin Kikanović, propustit će pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se 2019. godine igra u Kini, prenose Nezavisne novine.

S obzirom da je košarkaš Albe uvršten na prošireni spisak, ovaj izostanak će biti veliki hendikep za selektora Duška Vujoševića.

“Imam problema s koljenom i povreda zahtijeva mirovanje uz terapiju, tako da ću nažalost propustiti ove pretkvalifikacije za Mundobasket.”, rekao je Kikanović za Nezavisne novine.

“Individualno sam imao jednu od najboljih sezona dosad. Nažalost, povrede su nas pratile tokom cijele sezone i u ključnim momentima sezone smo igrali bez nekih od ključnih igrača, tako da nismo mogli dalje od četvrtfinala, gdje smo poraženi od Bayerna. Utisak je da smo mogli mnogo više da su nas povrede zaobišle.”, istakao je Kikanović

Nakon toga, Kikanović je rekao kako vjeruje u košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine te ističe da će mladi igrači imati priliku raditi s vrhunskih stručnjakom kao što je Vujošević.

“Vjerujem da ćemo proći u naredni krug kvalifikacije i šanse za to su i više nego realne. Mladi igrači će imati priliku da rade s jednim od najboljih stručnjaka s ovih prostora i sigurno je da će im rad s Duletom mnogo značiti. On je izuzetan trener i o njemu najbolje govore rezutlati koje je napravio i igrači koji su stasali u vrhunske igrače pod njegovim radom.”, rekao je za Kikanović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje