Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Povodom prikazivanja filma ‘Velika Raza’: Žarko Vujović upriličio prijem za legendarnu Raziju Mujanović

Preuzmite sliku

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović danas je upriličilo prijem za legendarnu bosanskohercegovačku košarkašicu Raziju Mujanović, povodom prikazivanja dokumentarnog filma “Velika Raza” u okviru programa Tuzla film festivala.

Prijemu su pored Razije Mujanović, prisustvovali i autorica filma Medina Šehić i producent Vedad Hodžić.

Film prati sportsku priču Razije Mujanović od prvih košarkaških koraka u tuzlanskom Jedinstvu do prijema u FIBA Kuću slavnih.

Razija Mujanović je izrazila veliko zadovoljstvo zbog prikazivanja filma i u Tuzli, gdje je i počela njena košarkaška priča, te da su Tuzla i Mejdan duboko urezani u njeno srce jer nikad neće zaboraviti podršku tuzlanske publike.

  • Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović, takođe je izrazio zadovoljstvo zbog prikazivanja ovog filma i ostavljanja jednog vrijednog svjedočanstva o sportskoj i ljudskoj veličini kakva je Razija Mujanović, koja je bila i ostala inspiracija brojnim generacijama.

    Skupština Tuzlanskog kantona 2018. godine je Raziji Mujanović dodijelila najviše javno priznanje Tuzlanskog kantona – Povelju Tuzlanskog kantona za poseban doprinos u oblasti sporta, saopćeno je iz Pres službe Skupštine Tuzlanskog kantona. (Fena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje