Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Potvrda uspješne saradnje: Potpisan novi sponzorski ugovor između OKK Sloboda i Carlsberg BH

Preuzmite sliku

U Tuzli je ozvaničen nastavak saradnje Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda i kompanije Carlsberg BH, čije partnerstvo datira još iz 2014. godine. Novi sponzorski ugovor potpisali su Amir Tobudić, direktor kompanije Carslberg BH i Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda.

„Ovaj jubilarni trenutak, 10. godišnjica naše saradnje, označava kontinuitet izuzetno uspješnog partnerstva između kompanije Carlsberg BH i OKK Sloboda. Kroz proteklu deceniju, Carlsberg i Sloboda su zajedničkim snagama postigli izvanredne rezultate u promociji košarke u našem gradu. Zahvaljujemo kompaniji Carlsberg koja je svaki put do sada prepoznala ideje i podržala razvoj našeg kluba. Ove sezone, fokusirani smo na domaće igrače, samim tim i na afirmaciju mladih igrača, a kompanija Carlsberg se pokazala kao neprikosnoveni partner u ostvarivanju tih ciljeva“, poručio predsjednik kluba Aid Berbić.

  • Poznata po društveno odgovornom pristupu i ulaganju u nauku, kulturu i sport kompanija Carlsberg BH neupitno nastavlja podržavati sve aktivnosti kluba, nove košarkaške talente, te aktivno doprinosi popularizaciji košarke.

    „Izuzetno smo ponosni na OKK Sloboda koji je nakon pet odigranih kola prvi na tabeli Premijer lige BiH, ovaj klub oduvijek je bio izvor košarkaških talenata i drago nam je da možemo biti dio te uspješne priče. Naša kompanija je 175 godina posvećena pružanju podrške lokalnim zajednicama širom svijeta, a mi smo tu da podržimo razvoj sporta u BiH. Kroz ranije aktivnosti u Tuzli smo učestovali u obnovi kultne dvorane Mejdan, obnovili smo pet košarkaških terena sve s ciljem animiranja mladih da se bave sportom, baš kao što to oduvijek radi OKK Sloboda“, kazao je Amir Tobudić, direktor Carlcberg BH.

  • OKK Sloboda ima razvojni tim kojeg čine mladi igrači i članovi omladinskog pogona koji se takmiče u A1 ligi regija sjever pod imenom OKK Sloboda 2. Ovaj tim predstavlja bazu gdje mladi igrači stiču prijeko potrebno iskustvo za nastavak svoje košarkaške karijere na većem nivou.

    Partnerstvo između OKK Sloboda i Carlsberg BH nastavlja se s novim entuzijazmom, postavljajući visoke standarde u podršci razvoju sporta.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje