Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Portland prekinuo crni niz: Jusuf Nurkić dvocifren u pobjedi Portlanda

Preuzmite sliku

Portland Trail Blazersi prekinuli su crni niz bez pobjede od sedam utakmica. Jusuf Nurkić na parketu je proveo samo 15 minuta.

Razlog tome su problemi sa ličnim greškama koje su mučile centra iz Bosne i Hercegovine. Ipak Nurkić je pored svega pružio dobru partiju i upisao 10 poena, uhvatio četiri skoka i dva puta asistirao za nešto manje od 15 minuta na parketu.

Trail Blazerse do dvanaeste pobjede sezone protiv Charlotte Hornetsa 125:116 predvodio je fenomenalno Damian Lillard sa čak 43 poena, čemu je dodao četiri skoka i osam asistencija. Ben Mclemore dodao je 28 ubačaja. U poraženim Charlotte Hornetsima LaMelo Ball ubilježio je 28 poena, a dobri partiju imao je i Miles Bridges sa double-double učinkom od 14 poena i 11 asistencija.

Denver je pobijedio Atlantu uz još jednu sjajnu utakmicu Nikole Jokić. Nuggetsi su slavili 133-125 a Jokiću su falile tri asistencije za triple-double. Imao je 20 poena, 10 skokova i sedam asistencija. U poraženim Hawksima Trae Young bio je nejefikasniji igrač utakmice sa 34 ubačaja i 10 asistencija.

Steph Curry nosio je Golden State do treće vezane pobjede protiv Bostona. Pobjedu je ostvario i Miami nad Orlandom u Amway Centru 115-105.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,