Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poraz za kraj godine: Leotar savladao Slobodu u Trebinju

Preuzmite sliku

U okviru devetog kola Prvenstva BiH u sportskoj dvorani Miloš Mrdić u Trebinju snage su odmjerili Leotar i Sloboda.

Ekipe koje su uoči ovog susreta bila u egalu na ligaškoj tablici odigrale su zanimljiv meč u kojem su domaći košarkaši opravdali ulogu favorita i nanijeli Slobodi peti poraz ove sezone.

Leotar je puno bolje otvorio susret pa su raspoloženi domaćini već u prvoj četvrtini ostvarili dvocifrenu prednost. U drugoj dionici domaći su nastavili u istom ritmu i odličnom napadačkom igrom na poluvrijeme idu sa značajnom prednosti i 53 poena u košu Slobode nakon prvih 20 minuta pri rezultatu 53:34.

Gosti su odigrali nešto kvalitetnije u napadu tokom trećeg perioda igre, ali u odbrani i dalje nisu imali odgovor na dobru igru raspoloženih igrača domaće ekipe. Najefikasnija četvrtina utakmice završena je izjednačenim rezultatom i 54 postignuta poena. Posljednja dionica igre protekla je u znaku Slobode koja je samo uspjela spustiti zaostatak za konačan rezultat 95:87.

Sloboda je u svojim redovima imala čak pet dvocifrenih igrača po broju poena. Najefikasniji sa double-double učinkom bio je Zoran Talley sa 27 poena i 11 skokova, a pratio ga je i Adi Alikadić sa 17 poena. Po 13 poena dodali su Josh Scott i Nikola Jeftić dok je Đorđe Lelić ubacio 10 poena. Kod domaćih najistaknutije uloge imali su Dejan Šakotić i Stefan Adžić sa po 18 postignutih poena.

Crveno-crni su nakon poraza u Trebinju na negativnom omjeru od četiri pobjede i pet poraza dok su košarkaši Leotara ubilježili svoju šestu pobjedu uz tri poraza ove sezone. Sloboda će 2023. godinu otvoriti susretom protiv Slavije na parketu Mejdana u okviru devetog kola Prvenstva BiH idućeg vikenda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,