Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

OKK Sloboda počinje pripreme, roster ekipe još nije kompletiran

Preuzmite sliku

Nakon nešto duže pauze u prostorijama OKK Sloboda ponovo se počeo osjećati miris košarke. Usprkos epidemiološkoj situaciji, ali uz strogo poštivanje protokola datog od nadležnih institucija, igrači i stručni štab na čelu sa upravom kluba odradili su okupljanje za sezonu 2020/2021.

Roster još uvijek nije kompletiran, no igrači koji su stigli u Tuzlu, odnosno oni koji od sutra učestvuju u trenažnom procesu trenera Damira Mulaomerovića, podvrgnuti su testiranju na COVID-19. Testirano je i trenersko osoblje kao i članovi uprave, a novi igrači koji budu stizali također će proći navedenu proceduru.

Ekipa od ponedjeljka 24.08. kreće sa pripremama koje će se odvijati u dva stadija – jedan dio u sklopu SKPC Mejdan gdje će momci trenirati u maloj dvorani zbog radova u velikoj dvorani Mejdana, a dio treninga koji se odnosi na fizičku spremu odraditi će na stadionu Tušanj.

Ove sezone, kao i prošle, ekipa je učesnik ABA 2 lige i Prvenstva BiH, a u narednim danima očekuje se više informacija o početku i načinu odigravanja nove takmičarske sezone – saopšteno je iz OKK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,