Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nurkić upisao double-double, Teletović ubacio osam poena (VIDEO)

Preuzmite sliku

NBA liga nam je sinoć ponudila meč između Milwaukee Bucksa u kojem nastupa kapiten bh. reprezentacije Mirza Teletović i Portland TrailBlazersa za koje nastupa centar bh. reprezentacije Jusuf Nurkić.

Teletović je ubacio osam poena, imao četiri skoka i jednu asistenciju za 17 minuta koliko je proveo na terenu, dok je Jusuf Nurkić ubilježio double-double učinak.

Nurkić je ubacio 11 poena, imao 14 skokova, te je imao dvije blokade, dvije ukradene lopte i jednu asistenciju. Portland je bio bolji u prvoj četvrtini meča rezultatom 21:18, ali su Bucksi uzvratili odličnom igrom u drugoj dionici. Dobili su je rezultatom 30:14 i na poluvremenu imali prednost od trinaest poena.

Vodili su rezultatom 48:35. Portland dobija treću dionicu igre rezultatom 28:19 i na ulasku u posljednjih dvanaest minuta su imali zaostatak od četiri poena. Do kraja nisu uspjeli napraviti preokret i Bucksi su upisali vrlo bitnu pobjedu. Da je Portland dobio ovaj meč, time bi uvećao svoje šanse za playoff i dodatno zakomplicirao situaciju oko osme pozicije na Zapadu, gdje se bore protiv Denver Nuggetsa.

Buckse je do trijumfa predvodio Khris Middleton sa 26 ubačenih poena, dok je na drugoj strani još jednom efikasnu partiju pružio Damian Lillard sa 31 ubačenim poenom, 7 asistencija i 5 skokova. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje