Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nurkić postigao novi double-double, Dončićeva utakmica za historiju NBA lige

Preuzmite sliku

Jayson Tatum ubacio je 29 koševa, Jaylen Brown dodao je 27 za pobjedu vodeće ekipe NBA lige Boston Celticsa u drbiju protiv Phoenix Sunsa (117:107).

Boston je ukupni omjer pobojlšao na 49 pobjeda i 14 poraza za prvo mjesto u Istočnoj konferenciji i kompletnoj NBA ligi.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić upisao je svoj 22. double-double učinak u sezoni (11 poena, 11 skokova) za poražene Sunse, koji su sa 37/27 sedmi na Zapadu. Za 28 minuta naš centar je imao i četiri asistencije.

Sunse, kojima je nedostajao povrijeđeni All-Star bek Devin Booker — predvodio je Kevin Durant s rekordnih 45 koševa sezone. Bradley Beal dodao je 25 poena.

U historiju je ušao Luka Dončić koji je postao prvi igrač najjače svjetske košarkašje lige koji je zabilježio šest uzastopnih triple-doubleova s najmanje 30 ubačenih poena u meču u kojem su njegovi Dallas Mavericksi pobijedili Detroit Pistonse sa 142:124.

Slovenac je utakmicu završio sa 39 poena, deset asistencija i deset skokova, nadmašivši Russella Westbrooka s pet uzastopnih triple-doubleova s 30 poena.

“To samo pokazuje na kojem nivou trenutno igra. On zna da može zabiti, a također je u stanju pronaći svoje saigrače i na kraju, u stanju je uhvatiti loptu”, rekao je trener Mavericksa Jason Kidd.

Kyrie Irving dodao je 21 poen za Dallas, koji je nakon niza od tri poraza ostvario dvije uzastopne pobjede.

Cade Cunningham je imao 33 poena, deset asistencija i skokova skokova za Pistonse, koji su izgubili deset od posljednih 12 utakmica.

Simone Fontecchio dodao je rekord karijere od 27 poena za poražene.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,