Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nurkić nakon što je nokautiran: Ne znam šta se dešava s njim, bratu je potrebna pomoć

Preuzmite sliku

Phoenix Sunsi savladali su tokom noći ekipu Golden State Warriorsa rezultatom 119:116, a nakon utakmice se najviše pričalo o potezu Draymonda Greena koji je isključen sa utakmice

Košarkaš Warriorsa, Draymond Green, u posljednje vrijeme sve češće se nalazi u situacijama kada brutalno napada protivničke igrače, a mnogi špekulišu da ga ovaj put čeka duža suspenzija.

Konkretno, Green je izveo potez koji je mnoge podsjetio na MMA, nokautirajući Jusufa Nurkića nakon što ga je centar iz Bosne i Hercegovine povukao za dres. Incident se dogodio brzo i bez mnogo razmišljanja, pri čemu je Nurkić završio na parketu.

Verzano | Sraman potez: Green ošamario Nurkića pa zaradio isključenje

Sudije utakmice u početku nisu primijetile Greenov nasilni ispad i prvobitno su dosudile samo običan faul. Međutim, nakon pregleda video snimke, odlučeno je da Green zaslužuje svoje treće isključenje sezone.

Na konferenciji za novinare nakon meča jedan od govornika bio je Nurkić, a pitanje o potezu Greena bilo je neizostavno.

“Šta se s njim dešava? Stvarno ne znam. Iskreno, mislim da je bratu potrebna pomoć. Drago mi je da me bar nije davio”, rekao je Nurkić.

Inače, bh. košarkaš je u ovom meču ubacio 17 poena, a tome je dodao 13 skokova i sedam asistencija, sve to za 31 minutu na parketu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,