Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH najavio podmlađivanje tima

Preuzmite sliku

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se na pripremama u Sarajevu sa novim selektorom Milošem Pavlovićem koji je najavio veliko podmlađivanje ekipe, javlja Anadaolu.

U prostorijama Košarkaškog saveza danas je predstavljen i novi selektor te planovi za naredni period.

Dalibor Miloš, predsjednik Košarkaškog saveza BiH, istakao je da je iza ženske seniorske reprezentacije izuzetno uspješan ciklus, ali da ekipa sada kreći u novi ciklus sa novim selektorom Milošem Pavlovićem.

“Tražili smo trenera, selektora, prvenstveno čovjeka koji ima znanje, autoritet, pogotovo u radu s mlađim igračicama i koji je spreman taj potencijal mladih košarkašica iskoristiti u seniorskom timu. Tražili smo selektora koji sebe vidi da kroz određeni period može doći do uspjeha koje smo imali zadnjih godina. Filtriranjem, koje je posebno vodila i direktorica Razija, naš izbor je selektor Pavlović s kojim smo brzo vidjeli da isto razmišljamo i da dijelimo iste principe, vrijednosti i kvalitete i drago nam je da smo uspjeli dogovoriti i potpisati saradnju“, kazao je Miloš.

  • Prvi meč žensku košarkašku reprezentaciju BiH očekuje u novembru, A Miloš je kazao da su odlučili da u augustu naprave okupljanje da vide s čime raspolažu, svjesni da se neke igračice neće javiti.

    Novi selektor Pavlović zahvalio je rukovodstvu KS BiH na ukazanom povjerenju i dodao je da seniorski tim BiH očekuje podmlađivanje, a što se vidi i na spisku.

    “Iskoristili smo priliku da u ovom periodu okupimo mlađe igračice koje su u ovom trenutku mogle da se odazovu na pripreme. S tim u vezi, moja želja je da već od danas krenemo sa postavljanjem sistema i sa igračicama gradimo novi početak i da uz pomoć nekih starijih igračica pokušamo da za godinu ili dvije igramo velika takmičenja“, kazao je Pavlović.

  • Tim menadžer reprezentacije Razija Mujanović poželjela je dobrodošlicu selektoru Pavloviću i izrazila nadu u dobru saradnju u budućnosti.

    “Startamo već od danas. Tu su mlađe igračice i selektor u nekom budućem periodu ima viziju tima. Dobar dio igračica nije se odazvao zbog kašnjenja našeg zakazivanja ovog termina, a sigurno će se u narednom periodu odazvati kad ih selektor bude pozvao. Kvalifikacije su tek u novembru, a sigurno da moramo krenuti korak po korak bez velikog pritiska za rezultat i stvarati dobru ekipu za budućnost“, kazala je Mujanović.

    Kapiten reprezentacije Milica Deura naglasila je da joj je uvijek čast da se odazove na poziv i da bude tu u reprezentaciji i pomogne koliko može.

  • “Tu su sad mlade djevojke koje treba da se pokažu i dokažu, ali i njima treba da bude čast što su ovdje. Krećemo ispočetka. Imaćemo ove sedmice pripreme na kojim ćemo dobro raditi i postaviti dobre temelje za budućnost“, kazala je Deura.

    Selektor Miloš Pavlović i tim menadžer Razija Mujanović na raspolaganju imaju roster koji čine igračice Milica Deura, Sanja Radulović, Elma Feukić, Lejla Omerbašić, Amina Isaković, Ajla Selimović, Almedina Ahmić, Danijela Mitrović, Azra Nikšić, Ana Leko, Jana Guska, Ajla Hidić, Dragana Domuzin, Anđela Šipka i Marija Kešeljević.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje