Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nikšić sa predstavnicima Košarkaškog saveza BiH: Riješiti probleme s kojima se suočavaju

Preuzmite sliku

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić sastao se danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu s delegacijom Košarkaškog saveza BiH, koju su predvodili predsjednik Saveza Dalibor Miloš, v.d. generalnog sekretara Nataša Bašović i tim menadžer ženske seniorske reprezentacije BiH Razija Mujanović.

Bila je ovo prilika da se u otvorenom razgovoru naglase uspjesi bh. košarkašica i košarkaša, ali iznesu i problemi s kojima se Košarkaški savez BiH suočava. Istaknuto je da nepostojanje potpune zakonske regulative otežava rad sportskih kolektiva, kao i njihovo stabilno finansiranje, a posebno kada je riječ o državnim reprezentacijama.

  • Osim o aktuelnim finansijskim problemima, gosti su upoznali federalnog premijera i sa dosadašnjim aktivnostima poput imenovanja novih upravljačkih struktura Košarkaškog saveza.

    Premijer Nikšić je izrazio razumijevanje za iznesene probleme, ali i naglasio opredjeljenje Vlade FBiH za njihovo rješavanje kako bi Košarkaški savez nastavio neometano da djeluje i radi.

    – Vlada Federacije je prijatelj sportu. Sportisti su naši najbolji ambasadori. Na našu podršku uvijek ćete moći računati, jer ulaganje u naše sportiste je ujedno i ulaganje u našu državu – kazao je premijer Nikšić.

    Predstavnici Košarkaškog saveza BiH ovom prilikom zahvalili su na dosadašnjoj podršci Vladi Federacije BiH ovom savezu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje