Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

NBA: Nurkićev ‘double – double’ u pobjedi Phoenixa nakon dva produžetka

Preuzmite sliku

Košarkaši Dallas Mavericksa su doživjeli svoj treći poraz u posljednje četiri utakmice u sjevernoameričkoj NBA ligi. Nakon što su započeli sezonu s omjerom 8-2, sada im ne ide prema planu.

Ovaj put su ih u njihovoj dvorani pobijedili Sacramento Kingsi rezultatom 129:113, ostvarivši tako svoju šestu uzastopnu pobjedu.

Luka Dončić je u dresu Dallasa postigao 25 poena, ali u dvorani American Airlines Center briljirao je krilni centar Sacramenta Domantas Sabonis s 32 poena i 13 skokova, dok je De'Aaron Fox dodao 30 poena za pobjedu Kingsa u Teksasu. Keegan Murray je skupio 17 poena, a svi igrači startne petorke Kingsa završili su utakmicu s dvocifrenim učinkom.

Košarkaši Dallasa, koji su veče prije izgubili od Milwaukee Bucksa, u posljednjoj četvrtini su šutirali samo 21 posto i promašili svih devet trica. Kyrie Irving je postigao svih svojih 23 poena u prve tri četvrtine prije nego što je u četvrtoj promašio svoja jedina dva šuta.

Izgubili su i branitelji titule Denver Nuggets. Oslabljeni Cleveland Cavaliers iznenadili su i pobijedili branioca naslova rezultatom 121:109.

Prva zvijezda Denvera Nikola Jokić imao je problema s ličnim greškama i završio je utakmicu na klupi. Dvostruki najkorisniji igrač NBA lige Jokić, koji nosi veliki teret zajedno sa suigračem Jamalom Murrayjem, koji još uvijek ne igra zbog ozljede mišića, završio je utakmicu s 18 poena, deset skokova i sedam asistencija.

Darius Garland bio je prvi strijelac Clevelanda s 26 poena, a novajlija Craig Porter mlađi postigao je karijerni rekord s 21 poenom i pomogao Cavaliersima do treće uzastopne pobjede, uprkos izostanku zvijezda Donovana Mitchella i Carisa LeVerta.

Phoenix Sunsi su dosta teže nego očekivano nakon dva produžetka savladali Utah Jazz sa 140:137. Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić imao je “double-double” učinak u pobjedi Phienixa sa 18 poena i 12 skokova, a ekipu je predvodio Kevin Durant sa 39 poena, osam skokova i deset asistencija.

U timu Utaha 38 poena i 17 skokova postigao je Lauri Markkanen.

Aktuelni MVP NBA lige Joel Embiid trebao je samo tri četvrtine da postigne 32 poena uz 12 skokova i devet asistencija, u pobjedi Philadelphia 76ers u gostima protiv Brooklyn Netsa rezultatom 121:99. Tyrese Maxey dodao je 25 poena i deset asistencija, a Embiid je cijelu posljednju četvrtinu proveo na klupi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje