Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nastavljen pobjednički niz: Košarkaši Slobode u Posušju slavili ubjedljivu pobjedu

Preuzmite sliku

Košarkaši Posušja i Slobode odigrali su posljednji duel trećeg kola Prvenstva Bosne i Hercegovine i time zatvorili treću rundu ligaškog takmičenja.

Duel ova dva tima nije ponudio nikakvu neizvjesnosti, ali je publika u sportskoj dvorani Posušje mogla vidjeti mnoštvo zanimljivih i atraktivnih poteza. Ekipa Slobode je bez problema odradila svoje drugo ovosezonsko gostovanje i stigla do novih bodova u gostima čime su crveno-crni uspješno nastavili svoj pobjednički niz te su nakon tri odigrane utakmice i dalje bez ubilježenog poraza u novoj sezoni.

Gosti su već na samom početku susreta pokazali da su u Posušje stigli po novu pobjedu, a pitanje pobjednika je, možemo slobodno reći, bilo riješeno u prvoj dionici igre. Početak susreta i prvih 10 minuta igre obilježio je Devine Eke koji je na samom startu sa nekoliko pogođenih vanjskih šuteva donio osjetnu prednost ekipi iz Tuzle. Sloboda u drugom periodu igre ubacuje u brzinu više i fantastično odigranom četvrtinom u oba pravca ostvaruje sada već nedostižnu prednost za domaće koji su u ovom dijelu utakmice postigli svega osam poena. Ekipe su na odmor otišle pri rezultatu 22:54 za crveno-crne.

U nastavku utakmice domaći tim uspio se probuditi kada je riječ o napadačkoj igri, ali u odbrani i dalje nisu imali rješenje za izuzetno raspoloženi tim iz Tuzle. Ekipa Slobode je i dalje kontrolisala utakmicu te su gosti uoči posljednjih 10 minuta susreta još uvijek imali prednost od 30 poena razlike. Posljednji period igre trener Vidačić je iskoristio kako bi dao priliku mlađim igračima koji su dobro odgovorili na zadatke i rutinski priveli utakmicu kraju za novu pobjedu na svom kontu. Tuzlaci su rezultatski bili bolji u sve četiri dionice igre, a konačan rezultat susreta u Posušju glasio je 56:92 (14:23; 8:31; 19:20; 15:18).

Za ekipu Slobode u ovom susretu nisu nastupili kapiten Đorđe Lelić i novi igrač tima Darrion Strong, a najbolji strijelac crveno-crnih u ovom susretu bio je Devine Eke koji je postigao 21 poen. Ismet Sejfić odigrao je još jednu maestralnu double-double partiju sa 17 poena i 15 skokova dok je 17 poena također zabio Asim Gutić. Dvocifreni su bili još Emir Krajnić sa 11, odnosno Jasmin Jakupović sa 10 postignutih poena. Kod ekipe domaćina bolji od ostalih bio je Rayshawn Mart Jr. koji je ubacio 17 poena u porazu svoje ekipe.

Sloboda je trećom vezanom pobjedom nastavila svoju fantastičnu seriju i drži lidersku poziciju ligaške tablice. Omjer od 3-0 imaju još ekipa banjalučkog Borca i tim Orlovika iz Žepča. Posušje novim porazom nastavlja negativni niz i crno-žuti su sada na omjeru od 0-3 te i dalje ne znaju za trijumf u novoj sezoni.

Tuzlanski tim već od sutra kreće sa pripremama za subotnji duel u Mejdanu kada u Tuzlu stiže još uvijek neporaženi debitant u Premijer ligi, ekipa Orlovik Nansi iz Žepča.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje