Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon tri godine došao i taj dan: Jedinstvo BHT deklasiralo Želju!

jedinstvo
Preuzmite sliku

JEDINSTVO BHT – ŽELJEZNIČAR 83:69

jedinstvoMala dvorana Mejdan. Gledalaca: 300. Sudije: Davor Skenderija, Miloš Vujnić i Miloš Srdić (svi iz Banjaluke). Komesar: Mišo Plavšić (Doboj). Rezultat po četvrtinama: 26:13, 21:10, 19:17, 17:29.

JEDINSTVO BHT: Gazibegović 2, Bešić 8, M. Rahmanović 18, Galušić, Jusupović, Bećirović 20, Ikanović, Ahmetbegović 2, Kovačević 16, Alagić 2, I. Rahmanović 13, Brčina 2. Trener: Azur Sakić.

ŽELJEZNIČAR: Karlson, Babić 4, Pašić 2, Čulafić 19, Čato, Bugarin 27, Hamšić 14, Bečirović, Džebo, Penava. Trener: Vesna Bajkuša.

Svemu jednom dođe kraj pa tako i dominaciji Željezničara nad tuzlanskim Jedinstvom. Skoro tri godine su Tuzlanke maštale da pobjeđuju ljute rivalke iz prijestolnice i napokon su im se želje ostvarile. Pobjedom 83:69 Jedinstvo BHT je sada jedina neporažena ekipa Lige 6.

Da će na parketu Mejdana igrati samo jedan tim, onaj domaći, pokazale su prve minute susreta. U furioznom početku Tuzlanke su već nakon pet minuta igre imale +10 azlike (13:3), a prva četvrtina je okončana vodstvom 26:13. Bećirović, Kovačević, Bešić, sestre Rahmanović i društvo, bez milosti su punile koš gošći. Pred kraj poluvremena već je bilo 45:21, a na odmor se otišlo sa prednošću Tuzlanki 47:23. Na šest minuta do kraja treće četvrtine Jedinstvo BHT je stiglo do ogromnih +30 razlike (57:27)!

Željo je u tim momentima izgledao razbijeno i više je ličio na neke ranije goste Mejdana, nego na tim koji pretenduje na vrh tabele. Do kraja susreta umorne prvotimke Jedinstva BHT dobile su zaslužen odmor, a na parket je istrčala najmlađa petorka kluba sa Skvera. Bila je to sjajna prilika za Želju da smanji razliku do podnošljivih i konačnih 83:69.

U redovima Jedinstva BHT Bećirović je postigla 20, Maida Rahmanović 18, Kovačević 16, a Irma Rahmanović 13 poena. Ipak, najefikasnija igračica utakmice došla je iz protivničkog tabora. Bugarin je postigla 27 poena.

Nakon ovog trijumfa Jedinstva BHT u Ligi 6 pušu neki novi vjetrovi. Željo je napokon savladan, a već sada je sigurno da Tuzlanke u ovom takmičenju nemaju prave konkurencije.

Tuzlanski.ba / Tuzlasport.com

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: