Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Načelnik Imamović upriličio prijem za bh. košarkaše (FOTO)

Preuzmite sliku

Nakon održane press konferencije u SKPC Mejdan, naše najbolje košarkaše u zgradi Općine Tuzla primio je i načelnik Jasmin Imamović.

Drugu kvalifikacionu utakmicu za Eurobasket u Španiji 2015. godine, naši najbolji košarkaši nakon dugo vremena ponovo će igrati u Mejdanu, ovaj put protiv selekcije Islanda. Euforija u grad vlada proteklih nekoliko dana, naročito nakon pobjede u prvom kolu protiv Velike Britanije. Iako se utakmica igra u nedjelju karata u prodaji više nema, a početak utakmice sa nestrpljenjem čeka veliki broj navijača.

  • kosarkasi-opcina33
  • – Čast mi je u ime građana Tuzle primiti naš najbolji košarkaški tim. Neizmjerno sam sretan što je Tuzla ponovo domaćin našim najboljim košarkašima i iskreno se nadam da ćemo svi skupa slaviti pobjedu, rekao je Imamović koji je od našeg najboljeg igrača i kapitena reprezentacije Mirze Teletovića na poklon dobio dres sa potpisima igrača.

  • teletovic-pasalic-opcina
  • – Iskren da budem, očekujemo fantastičnu atmosferu u prepunom Mejdanu, uz napomenu da ni u jednom momentu ne smije biti opuštanja obzirom da košarkaši Islanda sa svojom niskom postavom igraju atipičnu košarku, koja zna iznenaditi i bolje protivnike od njih, što su pokazali u izravnom okršaju protiv Velike Britanije, ukoliko budemo dali svoj maksimum, pobjeda ne smije doći u pitanje, rekao je kapiten Mirza Teletović.

  • imamovic-teletovic33
  • I prije pobjede nad Velikom Britanijom, za ulaznice drugog kola, vladalo je ogromno intresovanje. Utakmica BiH – Island igra se za dva dana, a na prodajnim mjestima CD SHOP MIDO i Sejo & Vily u centru Tuzle, ulaznica je nestalo. Direktan prijenos utakmice u 20:00 sati biće emitovan i na BHT-u. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje