Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musa i Nurkić nakon utakmice: Znamo i dalje šta možemo, nadamo se plasmanu u finale

Preuzmite sliku

BiH je ovom pobjedom prošla u polufinale pretkvalifikacije za Olimpijadu, a Musa i Nurkić su nakon meča govorili za zvaničnu stranicu KS BiH.

Džanan Musa je sa 26 poena predvodio BiH do pobjede nad Mađarskom od 103:78.

“Znali smo važnost ove utakmice, izašli smo maksimalno ozbiljno i koncentrisano od prvog minuta, držali smo koncentraciju 40 minuta i to se vidjelo. Znali smo šta možemo, znamo i dalje šta možemo. Ništa nismo uradili ovom pobjedom, samo smo pokazali koliko smo konkretna reprezentacija.

Na nama je sada da u polufinalu pokažemo šta možemo, da ostanemo maksimalno fokusirani. Da ne budemo previše visoko, da nikad ne padamo nisko. Držimo tu koncentraciju koju imamo i nadamo se da ćemo se plasirati u finale”, kazao je Musa.

Jusuf Nurkić navodi da je svaka utakmica kao pripremna obzirom na deficit istih u pripremnom periodu:

“Mislim da smo pokazali ozbiljnost. Svaku utakmicu koristimo kao pripremu, jer nismo imali dosta pripremnih utakmica. Razumijemo da imamo podršku kad pobjeđujemo, a kad gubimo da to nije baš podrška u cijelom smislu. Čast izuzecima. Svjesni smo svojih mana kao što sam rekao prije utakmice. Dajemo sve od sebe. Napravili smo dobru stvar. Ono što smo obećali to smo i uradili. Idemo u drugi krug i naš cilj je da osvojimo turnir. Imamo još dvije utakmice i dat ćemo sve od sebe.” naveo je Nurkić.

Nurkić je protiv Mađarske ubacio 12 poena te dodao 10 skokova.

Naša selekcija u petak od 20,30 sati igra protiv Izraela polufinale.

U drugom polufinalnom duelu sastaju se domaćin turnira Poljska i Estonija.

Završnica turnira se igra u Poljskoj, a samo pobjednik ide u kvalifikacije za Olimpijadu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje