Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Miralem Halilović u ‘Pitalici’: Najveća mana mi je srklet, djetinstvo pamtim po Slatini i ‘kavezu’

Preuzmite sliku

“Ne volim ljude koji odustaju, ne samo u sportu, već i u životu. Ako nešto radiš daj cijelog sebe.” navodi se u odgovoru Miralema Halilovića na jedno od brojnih pitanja.

Miralem Halilović je u Francuskoj je od 2017. godine gdje je iz godine u godinu pružao sve bolje partije. Halilović je prošlu sezonu proveo braneći boje Nanterrea, s prosjekom od 14 poena, 7.4 skokova i 3.5 asistencija u 24 utakmice. Prije toga nastupao je za Orleans i Metropoolitans.

Po svemu sudeći Halilović će karijeru nastaviti u Turskoj gdje bi trebao potpisati  jednogodišnji ugovor s Galatom. Halilovića uskoro očekuju i olimpijske pretkvalifikacije gdje će skupa sa reprezentativnim kolegama pokušati izboriti što bolji rezultat u susretima protiv Mađarske, Portugala i Poljske.

Nakon naporne sezone Halilović vrijeme provodi u rodnoj Tuzli, individualno trenira u Mejdanu gdje je nakon jednog od napornih treninga za Tuzlanski.ba odgovorio na brojna pitanja među kojima i na ona iz privatnog života.

Otkro je Halilović koja mu je najveća mana, koja vrlina, koje jelo više nikada neće probati, da li više voli pitu ili ćevape, te šta uvijek mora imati u frižideru. Pored navedenog Halilović je otkrio i koji mu je highlight trentak karijere koji će pamtiti cijelog života. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje