Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Luka Garza odigrao fantastičan meč: Sa 30 poena predvodio Minnesotu u pobjedi protiv Maccabija

Preuzmite sliku

U sinoćnjem susretu u Target Centru, košarkaši Minnesota Timberwolvesa dominirali su nad izraelskim Maccabi Raananom, završivši utakmicu rezultatom 138:111. Zvijezda večeri bila je naša mlada nada, Luka Garza.

Naš košarkaški reprezentativac Luka Garza, briljirao je na terenu postigavši impresivnih 30 poena za nešto više od pola sata igre. Nadalje, upisao je četiri skoka, tri asistencije i jednu blokadu. Ovaj sjajni učinak je njegov rekord u broju postignutih poena otkako igra za Timberwolvese.

Uz našeg Zmaja odličnu košarkašku partiju pružio je i Minnot sa 23 poena, te Miller koji je postigao jedan manje. S druge strane, kod izraelske ekipe istakao se Dwayne Bacon koji je postigao 26 poena.

Sinoćnji meč dio je priprema za predstojeću NBA sezonu koja počinje 25. oktobra. Timberwolvesi će svoj prvi meč odigrati u gostima protiv Toronta u Kanadi.

S obzirom na impresivne partije koje je Garza pružio u pripremnim utakmicama, čini se da je pred njim izvanredna godina u kojoj će dobiti više prilika za igru i pokazati svoj puni potencijal.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje