Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kvalifikacije za Eurobasket: BiH u Mejdanu večeras igra protiv moćne Francuske

Preuzmite sliku

Košarkaši BiH i Francuske večeras u rasprodatom tuzlanskom Mejdanu od 19,00 sati igraju duel drugog kola grupe E kvalifikacija za Eurobasket.

Oba tima su u u prvom kolu ostvarila pobjede.

BiH je kao gost deklasirala Kipar sa 99:66, dok je Francuska na svom terenu bila bolja od Hrvatske rezultatom 73:61.

BiH je trenutno na 40. mjestu na FIBA rang listi, dok su Francuzi deveti.

Košarkaši BiH u zadnjih pet zvaničnih utakmica imaju tri pobjede i dva poraza. Francuska je u posljednjih pet mečeva ostvarila četiri trijumfa te jednom izgubila.

Selekcije BiH i Francuske su 2022. godine odigrale su tri utakmice.

BiH je u okviru kvalifikacija za SP pobijedila nakon produžetka Francuze rezultatom 96:90.

Zatim su Francuzi na Eurobasketu bili bolji od BiH sa 81:68, a onda su u revanš duelu kvalifikacija za SP ubjedljivo slavili protiv Zmajeva rezultatom 92:56.

BiH ima četiri vezane pobjede na svom terenu.

Selektor BiH Adis Bećiragić:

“Kao što znate, utakmica protiv Kipra je završila zadovoljavajućim rezultatom. Sad se okrećemo velikom protivniku. Francuska dolazi u izuzetno jakom sastavu, s velikim brojem kvalitetnih igrača, koji mogu da riješe utakmicu i postignu veliki broj poena. Mi smo fizički i psihički spremni, imamo ogromnu motivaciju i želju da igramo dobro pred našom publikom.

Nadamo se dobroj utakmici i, naravno, pobjedi. Znamo dobre strane našeg protivnika, ali i loše, koje ćemo pokušati da iskoristimo. Igrat ćemo onako kako prilični našem rosteru i s namjerom da vlastite prednosti izbacimo u prvi plan. Igrati će isti sastav kao i protiv Kipra”.

Bećiragić za večerašnji meč računa na sljedećih 12 igrača:

Edin Atić, Amar Gegić, Adnan Arslanagić, Aleksandar Lazić, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Kenan Kamenjaš, Adin Vrabac, Ismet Sejfić, Amsal Delalić, Njegoš Sikiraš, Vojin Ilić, Markus Lončar i Ibrahim Durmo.

Meč iz Tuzle direktno prenosi kanal Sport Klub.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,