Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkašice Jedinstva nadaju se plasmanu u finale Kupa BiH

Preuzmite sliku

U polufinalu završnog turnira Kupa Bosne i Hercegovine za košarkašice, koji je na rasporedu 7. i 8. marta u Tuzli, u derbiju se sastaju ekipa Jedinstva iz Tuzle i Sloboda iz Novog Grada.

Košarkašice Jedinstva u ovoj sezoni Lige 10 BiH nemaju poraza i važe za izrazitog favorita u meču protiv Slobode. Nekadašnji evropski prvak u 14. odigranih kola prvenstva BiH ima isti broj pobjeda, a Slobodu su u 14. kolu deklasirali s 47 poena razlike.

Takvi rezultati daju za pravo klupskoj legendi i treneru Jedinstva Mari Lakić – Brčaninović da već razmišlja o finalnom meču, u kojem će najvjerovatnije odmjeriti snage sa zeničkim Čelikom.

Spremne smo za finalni turnir Kupa. Slobodu respektiramo, pobijedili smo ih oba puta u ligi, ali Kup je drugačiji tip takmičenja i ne smijemo se opustiti. U svakom slučaju očekujem da ćemo pobijediti i ostvariti plasman u finale”, ističe Lakić-Brčaninović, bivša reprezentativka Jugoslavije.

Lakić – Brčaninović smatra da je u ovoj sezoni najbitnije da mlade igračice Jedinstva steknu iskustvo, te da tim ostane na okupu u narednim sezonama, a tada mogu očekivati veće uspjehe. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,