Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaši Slobode ubjedljivi protiv Bratunca (FOTO)

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode večeras su u tuzlanskom Mejdanu u okviru 14. kola Prvenstva BiH zabilejžili ubjedljivu pobjedu protiv novog prvoligaša KK Bratunac TBC iz Bratunca rezltatom 110:83 (25:23; 23:17; 34.23; 28:20).

Domaći sastav do sigurne pobjede predvodili su Božović i Kovačević sa po 23 postignuta poena dok je samo poen manje postigao i sjajni Jovanović.

Dobru partiju pružio je i povratnik u redove OKK Slobode Enes Latifagić koji je u sigurnoj pobjedi učestvovao sa 15 postignutih poena.

U timu Bratunca sa najviše postignutih poena istakli su se Nikola Siladji sa 19 poena, Wesley Alcegaire sa 18 te Nemanja Nikolić sa 16 postignutih poena.

Bratunčani su dobar otpor pružili samo u prvoj četvrtini. Više puta su vodili, ali su nakon poena za vodstvo u 9. minuti Enesa Latifagića (21:20), Tuzlaci preuzeli kontrolu igre i što je vrijeme odmicalo stvarali su sve veću prednost.

Treća četvrtina bila je kulminacija agresivne i precizne igre Tuzlaka. Okončali su je vodstvom od 82:63, čime je priča bila završena.

Igrači trenera Josipa Pandže ostvarili su drugu pobjedu protiv Bratunca u dosadašnjem toku prvenstva, a četvrtu pobjedu u nizu, zahvaljujući kojoj su dobrano zakoračili ka Ligi 6. (Foto: V. Živković | Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,