Utorak, 14. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaši Slobode u maloj dvorani Mejdana zasluženo savladali Građanski (FOTO)

Preuzmite sliku

U posljednje kolu prvog dijela Lige 12, u prepunoj maloj dvorani SKPC Mejdana, pred oko 800 gledatelja, više znanja i spretnosti imali su domaći košarkaši koji su zasluženo slavili pobjedu nad ekipom Građanski, rezultatom 73:67.

Građanski je u Tuzlu stigao sa omjerom od 6 pobjeda i 4 poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva. Za izabranike Damira Mulaomerovića pobjeda u posljednjem kolu prvog dijela Lige 12, bila je od izuzetne važnosti za okončanje prvog dijela prvenstva.

Iako je domaća ekipa bila oslabljena izostankom Tuljkovića, Grošića, Latifagića i Džambića veliki hendikep je bio što crveno-crni zbog održavanja Novogodišnjeg vašera nisu mogli igrati utakmicu u Velikoj dvorani.

Ipak, uz podršku vjernih navijača u izvrsnoj atmosferi košarkaši Slobode nanijeli su peti poraz gostima iz Bijeljine rezultatom 73:67 (14:14, 20:24, 24:15, 15:14)

Najefikasniji u domaćem timu bili su Hasandić 23, Sarajlić 15, Tanasilović 11, Petrić 10. U redovima Građanskog bolji od ostalih bili su Klještan 22, Boljkovac 11 poena.

I u ovoj utakmici najvjerniji partner košarkaša Slobode, PAN nagradio je najspretnije posjetitelje dok su oni najvjerniji na poklon dobili i dukserice kluba. (Tuzlanski.ba / Foto: T. Dahic)

  • sloboda-gradjanski-statistika
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje