Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaši OKK Slobode poraženi u Kaknju rezultatom 81:62 (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

U okviru 8.kola lige 12 košarkaši Kaknja su na svom terenu savladali u jednoj od svojih najboljih utakmica ove sezonr ekipu OKK Slobode iz Tuzle.

Oko 700 posjetilaca u Sportskoj dvorani u Kaknju gledalo je jednu odličnu utakmicu s dosta atraktivnih poteza, pružajući domaćim igračima gromoglasnu podršku.

  • kk-kakanj-okk-sloboda
  • Prva četvrtina je pružila dobru igru na obje strane, a raspoloženi Palavra i Muflizović donose prevagu u korist domaćina te prva četvrtina završava rezultatom 23:17.

    Izabranici Damira Mulaomerovića bolje otvaraju drugu četvrtinu, ali nedovoljno za preokret. Na poluvrijeme se odlazi pri rezultatu 36:29.

     Drugo poluvrijeme Kakanj dominira. Posebno se to može reći za posljednju četvrtinu gdje se najviše iskazao Aldin Muflizović sa velikim brojem ofanzivnih i defanzivnih skokova i velikim brojem poena. Za pobjedu domaćih konačnim rezultatom 81:62 najviše doprinijeli najbolji igrač susreta, Aldin Muflizović sa 19 poena i 12 skokova, te Željko Palavra sa 21 poenom i Dinko Peljto sa 18 poena. Kod gostiju najbolji je bio Almir Hasandić sa 17 poena. (Kakanj-x.com)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,