Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaš Srbije doživio tešku povredu, pa mu tokom trajanja SP-a odstranili bubreg

Preuzmite sliku

Simanić je doživio tešku povredu tokom utakmice Srbije i Južnog Sudana, posljednje u grupnoj fazi Mundobasketa.

Isprva se nije činilo da su stvari toliko ozbiljne, ali je Boriša završio u bolnici, morao je na operaciju, a stvari su se posebno zakomplikovale poslije dva, tri dana.

Boriša je ostao u bolnici u Manili, situacija je postala ozbiljnija i povrijeđeni bubreg mu je odstranjen. Informaciju je spomenuo i košarkaški trener Duško Vujošević koji je na Sport klubu rekao da je Simanić ostao bez spomenutog organa, ali se prema posljednjim saznanjima sa lica mjesta osjeća dobro.

“Ne znam juče, nisam pratio da li ste rekli za Borišu Simanića da je izgubio bubreg… Ne, danas je ta informacija? To je teška vijest, pošto sam ja bubrežni bolesnik, znam da s jednim bubregom apsolutno normalno može da se funkcioniše, ali nije to laka stvar. Vidite koliko ta medalja ima drugu stranu, koliki su napori i rizici i mogu da se dese čak i iz nekih naizgled banalnih situacija. To nas je danas sve pogodilo, ali on će nastaviti život, da se bavi sportom i želim mu sve najbolje“, rekao je Vujošević tokom analize.

Još ranije se znalo da je Boriša zbog te povrede završio Mundobasket, ali niko nije očekivao da će se ovako nešto mučno i nezapamćeno desiti.

Simanićevo stanje je poremetilo i saigrače iz tima koji glavom nisu potpuno bili u meču s Italijom u kom su poraženi, da bi dva dana kasnije pobijedili Dominikansku Republiku i pobedu posvetili upravo Boriši.

Srbija će zbog ishoda meča s Dominikancima u utorak od 10.45 nastaviti Mundobasket četvrtfinalnim susretom sa Litvanijom. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje