Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ko je najbolja košarkašica Eurobasketa? Glasajte za Gajić i Jones

Preuzmite sliku

Najbolje bh. košarkašice Marica Gajić i Jonquel Jones našle su se u zvaničnom izboru za najbolju košarkašicu na Evropskom prvenstvu koje se trenutno igra u Španiji i Francuskoj.

“Bilo je puno nevjerovatnih pojedinačnih partija na FIBA-inom Eurobasketu za žene 2021. pa su se izdvojili kandidati u utrci za MVP-ja. Kako se upuštamo u fazu četvrtfinala, vrijeme je da nam kažete ko vas je najviše impresionirao vašim glasom navijača za MVP-ja. Navedene košarkašice su pomogle svojim zemljama da dođu do četvrtfinala te da se bore za konačnu titulu”, stoji u objašnjenju na FIBA-inoj stranici.

Protivnice našim košarkašicama u izboru za MVP-ja su: Emma Meesseman (Belgija), Alexandria Bentley (Bjelorusija), Maryia Papova (Bjelorusija), Astou Nfour (Španija), Sandrine Gruda (Francuska), Raisa Musina (Rusija), Sarah Michel (Francuska), Maria Vadeeva (Rusija), Tina Krajišnik (Srbija), Sonja Vasić (Srbija) i Frida Eldebrink (Švedska).

Glasati za naše predstavnice možete OVDJE.

Podsjetimo, košarkašice BiH su jučerašnjom pobjedom nad selekcijom Hrvatske ostvarile historijski plasman u četvrtfinale i sada s velikim optimizmom očekuju završnicu takmičenja.

Četvrtfinalni meč između Francuske i Bosne i Hercegovine igra se sutra od 18 sati u Strazburu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje