Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jusuf Nurkić: Želim igrati za BiH, odobrenje Portlanda nije nikada bilo upitno

Preuzmite sliku

Jusuf Nurkić, bh. centar koji nastupa za NBA ekipu Portlan Trailblazersa na svom zvaničnom Facebook profilu potvrdio je svoju želju da nastupa za A selekciju BiH u narednom ciklusu kvalifikacija.

On je rekao kako je obavijestio Košarkaški savez BiH prije više od mjesec dana, te da odobrenje Portlanda nikada nije dolazilo u pitanje.

“Obzirom da su pojedini mediji objavili kako je moje igranje za reprezentaciju u prestojecem ciklusu kvalifikacija upitno, zbog navodnog otpora mog kluba, dužan sam reći da sam prije više od mjesec dana ljude KSBiH obavjestio da ja želim igrati i da od strane mog kluba Portland Trail Blazersa ništa nije upitno”, napisao je Nurkić.

“Odobrenje mog kluba Portland Trail Blazersa nije dolazilo nikad u pitanje, jer je to povjerenje utemeljeno na uzajamnom poštovanju i bezuvjetnoj podršci od kluba koju sam stekao svojim radom i vrhunskim igrama koje su me svrstale u red najboljih centara, najače košarkaške lige svijeta”, zaključio je Nurkić u postu.

Podsjećamo, muška i ženska košarkaška selekcija Bosne i Hercegovine u novembru će igrati završni turnir kvalifikacija za Eurobasket, a reprezentacije će snage odmjeriti u “zatvorenom balonu” u Sarajevu.

FIBA je za sve grupe odredila gradove domaćine, a Bosni i Hercegovini pripala je čast da organizuje turnire za grupe u kojima se nalaze naša muška i ženska selekcija.

Muške kvalifikacije na rasporedu su od 23. novembra do 1. decembra. Muška selekcija nalazi se u grupi s Grčkom, Latvijom i Bugarskom. Nakon dva kola ima omjer 1-1, baš kao i Bugarska. Lider je Grčka sa maksimalnim učinkom. Tri reprezentacije izborit će mjesto na Eurobasketu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje