Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jusuf Nurkić povodom ramazana donirao 100 tona brašna narodu u BiH

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić pokazao je još jednom da ima humano srce. 

Nurkić je donirao 100 tona brašna za ljude u potrebi, a povodom nastupajućeg mjeseca ramazana, potvrdili su iz humanitarne organizacije Pomozi.ba.

“Ovom informacijom ujedno i pokrećemo našu ramazansku akciju, a zahvaljujemo se svima koji podijele informacije. Ova donacija našeg poznatog košarkaša ima dodatnu težinu ako u obzir uzmemo dešavanja proteklih mjeseci kada je došlo do ogromnog poskupljenja hrane i kada su oni koji su bili u mogućnosti pripremili određene zalihe, a oni koji spadaju u kategoriju socijalno ugroženih zapali su u još teže stanje. Ne možemo ni pomisliti kakav je strah prisutan kod ljudi kada se na sve strane priča o nestašici hrane i o različitim potencijalnim scenarijima, dok u kući imaju nekoliko gladnih usta, a niti novca za hranu, niti hrane na policama po određenim predviđanjima“, istakli su iz organizacije.

Pomozi.ba i ove godine, u sklopu akcije “Ramazan 2022”, osigurat će prehrambene pakete i iftare ljudima koji žive u teškim uslovima i na rubu siromaštva.

Podršku ramazanskoj akciji možete pružiti pozivom na broj 17014 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere. Akciju možete podržati i donacijom ramazanskih paketa s prehrambenim namirnicama koji koštaju od 80 do 100 KM u zavisnosti od broja članova porodice, a iftar za jednu osobu iznosi 8 KM. Kako je ramazan mjesec milosti i međusobnog pomaganja, bitno je naglasiti da pakete dijelimo svim građanima u potrebi, bez obzira na vjeru, naciju, porijeklo, etničku i drugu pripadnost”, kažu iz Pomozi.ba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by POMOZI.BA (@pomozi.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje