Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Human gest Jusufa Nurkića: Kupio kuću porodici bez ikakvih primanja, spavali na podu

Preuzmite sliku

Vidjevši tužnu priču porodice Memišević, naš reprezentativac i NBA igrač, Jusuf Nurkić, ni manje ni više, kupio im je kuću!

Priču o teškom životu prenijela je humanitarna organizacija Pomozi.ba, kojoj se nakon objavljenog posta javio košarkaški bh. reprezentativac i igrač Portland Blazersa Jusuf Nurkić i još jednom, odlučivši pomoći ovoj porodici, pokazao svoju humanost.

Post objavljen na Facebook stranici Pomozi.ba prenosimo u cjelosti:

“Majka Jasmina prije deset godina stala je na minu i ostala bez noge, a svakodnevno se brine za svog jedanaestogodišnjeg sina Adina koji je srčani bolesnik. Otac Edvin radi na dnevnice kako bi obezbjedio sredstva barem za hranu. Porodica je živjela u trošnoj kući, bez vode, kupatila i većine namještaja. Spavali su na podu.

Nakon što je saznao za porodicu, Jusuf Nurkić nas kontaktira sa željom da im kupi kuću. Sve se odigralo veoma brzo i porodica je već početkom ove sedmice dobila ključeve svog novog doma.

Inače, Jusuf je prijatelj naše organizacije, a osoba je koja pomaže više tajno nego javno, ali s vremena na vrijeme uspijemo ga nagovoriti da neko njegovo dobro djelo i objavimo, prije svega kako bi se i drugi ponukali da čine dobro, svako u zavisnosti od svojih mogućnosti”, stoji u Facebook objavi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,