Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Human gest: 73-godišnji Hajrudin Redžović nudi bubreg košarkašu Srbije

Preuzmite sliku

Hajrudin Redžović (73) iz Sjenice na svom Facebook profilu objavio je da je spreman da, ukoliko medicinski uslovi dozvoljavaju, dati bubreg za košarkaša Srbije B

Košarkaškom reprezentativcu Srbije odstranjen je bubreg zbog udarca kojeg je zadobio tokom susreta protiv Južnog Sudana na Svjetskom prvenstvu. Iako su prve prognoze bile optimistične, doktori su mu, nažalost, morali ukloniti bubreg.

  • Simanić se trenutno osjeća puno bolje i s ostatkom ekipe se vratio u Srbiju, a 73-godišnji Hajrudin Redžović iz Sjenice na svom Facebook profilu objavio je da mu je spreman dati svoj bubreg.

    “Imam 73 godine i devet mjeseci, ali sam spreman da, ako medicinsku uslovi dozvoljavaju, odmah dam bubreg košarkašu Simaniću da on ima oba i da može da uspješno nastavi košarkašku karijeru”, napisao je Hajrudin pa dodao:

    “Ako meni ne dozvoli medicina, molim sve svoje prijatelje i druge ljude da razmisle o mogućnosti davanja bubrega tom hrabrom mladiću. Hvala na razumijevanju.”Njegov potez naišao je na veliki broj pozitivnih rekacija, a objava koju je napravio izazvala je veliko interesovanje brojnih regionalnih medija.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje