Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fantastično izdanje Luke Dončića: Skoro pa sam pobijedio Venezuelu

Preuzmite sliku

Već od početka utakmica Dončić je pokazao kako je iznimno raspoložen. U prvoj četvrtini ubacio je 14 poena uz šut 5/8, a imao je i tri asistencije.

Luka Dončić, slovenski košarkaš, pokazao je kako je jedna od najvećih zvijezda Svjetskog prvenstva u košarci te u pobjedi svoje momčadi protiv Venezuele (100:85) uglavio 37 poena uz 7 skokova i 6 asistencija te šut 11/18.

Već od početka utakmica Dončić je pokazao kako je iznimno raspoložen. U prvoj četvrtini ubacio je 14 poena uz šut 5/8, a imao je i tri asistencije.

Zanimljivo je kako su Slovenci prvi put do dvocifrene prednosti došli početkom druge četvrtine dok je Luka Dončić bio na klupi. No, utakmica tada nije prelomljena jer se Venezuela šutem držala u utakmici, a koliko ih je sve išlo u prvih 20 minuta pokazala je i trica koju je Garly Sojo pogodio iz dvoje polovine terena s istekom prvog poluvremena.

Koliko god Venezuela igrala dobro, toliko je Dončić ipak bio klasa za sebe. Protivnici ga jednostavno nisu uspjeli zaustaviti, a kada su trice prestale ulaziti igračima Venezuele utakmica je bila odlučena. U drugom dijelu treće četvrtine Slovenija je otišla na 15 poena prednosti i to je bilo to. Početkom posljednje dionice susreta bilo je i +19, a na kraju se Slovenije zadovoljila s pobjedom od 15 poena razlike.

Uz Dončića, u redovima Slovenije su dobro igrali Mike Tobey (21 poen uz šut 9/9 te 5 skokova) i Klemen Prepelič (18 poena, 6 skokova) dok je kod Venezuele najbolji bio Sojo s 16 poena, a još su četiri košarkaša postigli između 10 i 12 poena.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje